Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα – 495 συνολικά στην Ελλάδα

20 διασωληνωμένοι

Σε δεκα ανέρχονται οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας μέσα σε ένα 24ωρο και συγκεκριμένα δύο στην Αθήνα, ένας στην Κοζάνη και μία ηλικιωμένη γυναίκα στην Πάτρα. Όλοι τους ήταν άνδρες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Ένας 80χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στην Κλινική “Παμμακάριστος” έχασε τη ζωή του. Νωρίτερα την Παρασκευή, ακόμη ένας συνάνθρωπος μας έχασε την ζωή του από τον κορονοϊό. Πρόκειται για έναν 87χρονο από την Δαμασκηνιά Κοζάνης, η οποία είχε τεθεί σε καραντίνα. Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, μέχρι που εμφάνισε συμπτώματα. Πριν από δύο ημέρες εισήχθη στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Την Πέμπτη βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έδειξαν ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό και μετά από λίγες ώρες, το πρωί της Παρασκευής, ο ηλικιωμένος κατέληξε.

Όλα οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορονοϊό είναι άνδρες, ηλικίας 53 ετών και άνω. Οι τέσσερις προέρχονται από την περιοχή της Κοζάνης.

Μέχρι στιγμής έχουν ελεχθεί περισσότερα από 7.200 δείγματα.

Αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι 19 άνθρωποι που νόσησαν από τον κορονοϊό έχουν πάρει πλέον εξιτήριο.

Όπως δήλωσε αργότερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιάς, αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι κλειστές οι Λαϊκές Αγορές. Από Δευτέρα μόνο οι μισοί παραγωγοί.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι από την προσεχή Δευτέρα, θα ισχύσει περιοριστικό μέτρο στα σούπερ μάρκετ (ένας πελάτης ανά 15 τ.μ). Σημειώνεται επίσης, ότι απαγορεύεται ο απόπλους όλων των σκαφών αναψυχής.

Απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις δέκα ή περισσοτέρων ατόμων με πρόστιμο 1000 ευρώ ανά άτομο. 

Όσον αφορά τη δυνατότητα των μονίμων κατοίκων των νησιών για έκδοση εισιτηρίου, επιβάλλεται η επίδειξη αντιγράφου από το taxisnet για να την απόδειξη της μόνιμης κατοικίας.

Αυστηρή επιτήρηση της αστυνομίας στους δημόσιους χώρους. Δεν πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας αλλά για πραγματική μάχη.

Αν δεν σταματήσουμε να κινούμαστε χωρίς να υπάρχει λόγος σοβαρής σημασίας η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εξετάσει άλλα μέτρα και τα εξετάζει είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί