Τρίτη δέσμη μέτρων: Το καλοκαίρι θα δώσουν το δώρο Πάσχα οι εργοδότες

Σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, οι υπουργοί Χρ. Σταϊκούρας, Αδ. Γεωργιάδης και Ι. Βρούτσης εξειδίκευσαν το πρωί της Παρασκευής την τρίτη δέσμη μέτρων από την κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν ότι  δίνεται η δυνατότητα να καταβάλλουν μεταγενέστερα το δώρο Πάσχα χωρίς κυρώσεις – ανέφεραν δε ως χρονικό ορίζοντα το καλοκαίρι, και την καταβολή του μαζί με το επίδομα αδείας.

Εισαγωγικά ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε ότι τράπεζες και διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν και τα φυσικά πρόσωπα με διευκόλυνση δόσεων των ενήμερων δανείων. Όσοι θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, δικαιούνται αναστολή δόσεων επί τρίμηνο.

Επίσης 1,4 εκατ. εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες κ.α. θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, το οποίο, επιπλέον, θα είναι ακατάσχετο. Το συνολικό κόστος της κυβερνητικής παρέμβασης για τους 1,4 εκατ. συμπολίτες ανέρχεται στα δυο δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών. Όπως είπε συγκεκριμένα ο Χρ. Σταϊκούρας, «οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που πλήττονται και τελούν σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, θα είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. Το ίδιο θα ισχύσει για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες που πλήττονται. Για όσους είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, παίρνουμε μέτρα κάλυψης όλης της ασφαλιστικής δαπάνης, κρατώντας ανεπηρέαστα τα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των δικαιούχων».

Όσον αφορά το δώρο Πάσχα αυτό θα δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους από όλες τις επιχειρήσεις, σημείωσε ο Χρ. Σταϊκούρας, με τη διευκρίνιση ότι δίδεται η δυνατότητα να καταβληθεί μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις. Ο Γ. Βρούτσης στη δική του παρέμβαση λίγο αργότερα προσδιόρισε τον χρονικό ορίζοντα καταβολής στο καλοκαίρι, μαζί με το επίδομα αδείας.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την καταβολή έκτακτου επιδόματος σε 108.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί