Κάτι τύποι σαν κάποιο Άδωνη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει μόνο ένα ελαφρυντικό: από στιγμή σε στιγμή ένα πόρισμα της εισαγγελέως Διαφθοράς μπορεί να βάλει την πολιτική του καριέρα σε σοβαρή δοκιμασία. Υπ’ αυτήν την έννοια δικαιολογούνται και το άγχος του και όλη αυτή η φασαρία που κάνει.

Από την άλλη, όμως, είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτο, την ώρα που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται, ο επικεφαλής ενός κομβικού υπουργείου να σπάει όλα τα στάνταρ γραφικότητας και προκλητικότητας.

Πρώτα απ’ όλα ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσε μια μάχη κατά της επιβολής μέτρων στην Εκκλησία. Και μάλιστα πολιτικότατα, λέγοντας ότι στους άπιστους δεν πέφτει λόγος γι’ αυτά τα πράγματα. Αλήθεια τώρα; Ούτε υπουργός Ανάπτυξης του Ιράν τέτοιες ανοησίες. Από κάτι τύπους σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη καθυστέρησαν δέκα μέρες τα μέτρα για τις εκκλησίες, την ώρα που η ταχύτητα και η αποφασιστικότητα στην πρόληψη αποδεικνύεται κομβικής σημασίας. Αλλά δεν πειράζει. Δεν θα σταματήσει ο Άδωνις να είναι ακροδεξιός καιροσκόπος επειδή έπεσε πανδημία.

Το δεύτερο είναι ότι ο υπουργός ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας βγήκε και μας εξήγησε πόσο φυσιολογικό πράγμα είναι η έξαρσή της σε τέτοιους καιρούς. Δεν χάθηκε ο κόσμος, είπε, για μια ανατίμηση της τάξης του 300%. Και αν δεν σας αρέσει, θα σας τα πουλάνε στη μαύρη αγορά. Μπράβο, βρε! Ευτυχώς που σε έχουμε ακριβώς για να αποτρέπεις αυτές τις πρακτικές.

Χθες βρήκε την ευκαιρία να βγάλει και πάλι τον αυταρχικό και αντιλαϊκό του εαυτό, λέγοντας ότι αφού μένουμε σπίτι, 400 ευρώ φτάνουν και καλοφτάνουν να ζήσει κάποιος. Του φτάνουν εκείνου;

Δείτε: Απίστευτα προκλητικός Γεωργιάδης: Αφού κάθονται σπίτι, τα 400 ευρώ είναι αρκετά! (βίντεο)

Η κατάσταση είναι δύσκολη. Η χώρα χρειάζεται σοβαρότητα και στοιχειώδη συνεννόηση.Τέτοιες ώρες δεν υπάρχει ανάγκη ούτε για γραφικούς πολιτικάντηδες, ούτε για κερδοσκόπους της ακροδεξιάς πολιτικής εμπάθειας, ούτε για κλόουν των κοινωνικών δικτύων. Μαζέψτε τους.

Άι σιχτίρ, πλέον…

Με αναφορές από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί