Τρίτο κρούσμα κορονοϊού σε εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων

Το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις έγινε γνωστό το πρωί της Τετάρτης.

Πρόκειται, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, για 40χρονο υπολοχαγό, ο οποίος υπηρετεί στο Μουσικό Σώμα της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στον Έβρο και ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με συγγενικό του πρόσωπο που είχε ταξιδεύσει τις προηγούμενες ημέρες στην Γερμανία. Ο υπολοχαγός πήγε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το βράδυ της Τρίτης όπου και παρέμεινε για νοσηλεία. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι ήταν θετικός στο κορονοϊό οι συνάδελφοί του από τον ορχήστρα μπήκαν σε κατ’ οίκον καραντίνα, ενώ απολυμάνθηκαν και οι χώροι της μεραρχίας.

Το αμέσως προηγούμενο εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, που βρέθηκε θετικό, ήταν ένας 37χρονος ανθυπασπιστής του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούσε στο υποβρύχιο Πιπίνος και το οποίο εδώ και τρεις ημέρες νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Το στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν σε άδεια στην Ισπανία, όπου εκτιμάται ότι και προσεβλήθη από τον ιό. Το ευτύχημα είναι ότι όταν επέστρεψε στη χώρα μας, είχε κι άλλες ημέρες άδεια και έτσι δεν γύρισε στη θέση του, με συνέπεια να μην προσβληθεί κανένα άλλο μέλος του υποβρυχίου.

Το πρώτο εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων που βρέθηκε θετικό στο ιό ήταν ένα 30χρονος υπαξιωματικός που υπηρετούσε στη φρεγάτα Ύδρα, ο οποίος εδώ και δέκα ημέρες νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και εκτιμάται ότι σε λίγες ημέρες θα αποχωρήσει. Πρόκειται για τον γαμπρό του 68χρονου απόστρατου αντιναύαρχου που είχε πάει μια ημέρα νωρίτερα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και όταν διαγνώστηκε θετικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς Σωτηρία, από το οποίο επίσης θεωρείται ότι θα εξέλθει σε λίγες μέρες.

Εφημερίδα των Συντακτών


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί