Στεφανίδη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Παράλογοι και αλαζόνες οι Ιάπωνες»

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν δίστασε να ρίξει «ευθείες βολές» στους διοργανωτές στην Ιαπωνία, για την επιμονή τους να διεξαχθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες παρά την πανδημία του κορονοϊού.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης του επί κοντώ μίλησε στο MEGA και μεταξύ άλλων τόνισε:

Για την επιμονή να διεξαχθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες:: «Είναι λίγο παράλογα και αλαζονικά τα σχόλια τους. Και για τους αθλητές ακόμα θα ήταν καλύτερο, από την πλευρά τους, να ερχόταν ένα μήνυμα αμφιβολίας, παρά αυτή η αλαζονεία και είμαστε εκτός τόπου και χρόνου και όλα θα γίνουν κανονικά. Νομίζω ότι αυτό δημιουργεί μεγαλύτερο άγχος στους αθλητές.

Αυτή η ιδέα ότι όλα λειτουργούν κανονικά και όλα θα πάνε καλά. Κι εμείς είμαστε εδώ χωρίς προπονήσεις και ανοιχτά στάδια. Δεν είμαι η μόνη που έχω ανεβάσει video που κάνω προπονήσεις στην παραλία και στον δρόμο. Είναι πολλά τα λεφτά το καταλαβαίνω όμως το να κάνουμε Ολυμπιακούς Αγώνες στο υπερκατοικημένο Τόκιο που θα μένουμε σε ένα χωριό ο ένας πάνω στον άλλον δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Δεν είναι απλά τα πράγματα».

Για τις πιθανότητες αναβολής: «Από τη στιγμή που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συνεχίζει να λέει ότι θα γίνουν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες αυτό που θα τους ακυρώσει είναι όταν κάποιες από τις μεγάλες ομάδες θα πουν ότι δεν πάμε. Κι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη ομάδα είναι της Αμερικής. Θεωρώ ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αμερικής θα πει “δεν πάμε” γιατί είναι επικίνδυνο και τότε θα ακυρωθούν».

Για τον τρόπο αντιμετώπισης του κορονοϊού: «Νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε σε διακοπές. Καταλαβαίνω ότι για κάποιους είναι πολύ δύσκολο να μείνουν σπίτι ειδικά όταν έχουν μια κουλτούρα σαν τη δική μας που έχουμε συνηθίσει να είμαστε συνέχεια έξω γύρω από κόσμο. Ανεξαρτήτως ηλικίας το σωστό θα ήταν να το αντιμετωπίσουμε όλοι σαν να έχουμε τον ιό και προσπαθούμε να μην βγούμε έξω να κολλήσουμε κι άλλους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί