Οι προτάσεις του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου για μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον τουρισμό

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι κατέθεσε στον Υπουργό τουρισμού τις προτάσεις του για μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον τουρισμό από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του σωματείου:

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου σε συνεργασία με την διοίκηση της Ομοσπονδίας μας μετά τις τελευταίες εξελίξεις σας γνωρίζουμε ότι ήρθε σ’ επαφή με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη και σήμερα το πρωί κατάθεσε, στα συναρμόδια Υπουργεία, Εργασίας και Τουρισμού, την πρόταση της Ομοσπονδίας που αφορά τους εργαζόμενους του κλάδου μας σχετικά με την κρίση από την εξάπλωση του κορονοϊού.
  Είναι γεγονός πως τα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας κάθε μέρα αυξάνονται και οι περιπτώσεις όπου οι συνάδελφοι μας χάνουν το εισόδημα τους μέσω των αδειών άνευ αποδοχών ή την εκ περιτροπής εργασία και των μετατροπών των συμβάσεων που τους επιβάλλονται!
  Σαφώς και οι εργαζόμενοι του κλάδου αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και το αποδείξαμε στην πράξη αυτό «παγώνοντας» τις διαπραγματεύσεις με τους ξενοδόχους για την Κ.Σ.Σ.Ε. συμφωνώντας στην παράταση της ισχύος μέχρι 31.08.2020.
  Έτσι και τώρα με αίσθημα ευθύνης προχωράμε στην εξής πρόταση:
Για τους συναδέλφους που δουλεύουν στα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας τις ημέρες που οι εργοδότες τους επιβάλουν άδειες άνευ αποδοχών αυτές να πληρώνονται και να ασφαλίζονται από το κράτος μέσω του προγράμματος επιδότησης θέσεων εργασίας του ΟΑΕΔ, τις υπόλοιπες μέρες που απασχολούνται κανονικά το κόστος θα επιβαρύνει τον εργοδότη.
Για τους συναδέλφους μας που δουλεύουν εποχικά και από ότι φαίνεται δεν θα προσληφθούν έγκαιρα προτείνουμε να τους δοθεί το επίδομα των 715,οο Ευρώ που προτείνει και η ΓΣΕΕ και που έχει δοθεί και στο παρελθόν σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που κλείνουν ή μετά από καταστροφές όπως αυτή στο ΜΑΤΙ.
Γίνεται αντιληπτό σε όλους πως ο ιός δεν θα υποχωρήσει με χαμένα μεροκάματα και πετσόκομμα των εργασιακών δικαιωμάτων μας.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΖΗΜΙΑ!!!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί