Η Ολυμπιακή φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία και το ταξίδι της ξεκινάει (Βίντεο)

Η Ολυμπιακή φλόγα άναψε και το ταξίδι της ξεκινάει εν μέσω νέων δημοσιευμάτων που θέτουν σε αμφισβήτηση την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων φέτος λόγω της έξαρσης του κοροναϊού.

Η φλόγα άναψε από τις αχτίδες του ήλιου στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου και τη μουσική επιμέλεια ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας.

Η πρώτη λαμπαδηδρόμος ήταν η Αννα Κορακάκη, η οποία στο μνημείο Πιερ Ντε Κουμπερντέν, παρέδωσε τη δάδα στη χρυσή Ολυμπιονίκη στο Μαραθώνιο το 2004 στην Αθήνα, Μιζούκι Νογκούτσι.

Στη συνέχεια ως τρίτος λαμπαδηδρόμος έτρεξε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και τέταρτη η Επίτροπος, Μαρία Γκάμπριελ. 

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου (στην τελευταία δημόσια παρουσία του με αυτήν την ιδιότητα), του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου.

Πρώτος σταθμός της λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους (διάρκεια 8 ημέρες) θα είναι απόψε η Καλαμάτα έως τις 20 Μαρτίου που θα παραδοθεί σε τελετή στο Καλλιμάρμαρο σε εκπροσώπους της ιαπωνικής ολυμπιακής επιτροπής για να ταξιδέψει για το Τόκιο, όπου καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020.

Λόγω των μέτρων για τον COVID-19, η τελετή της αφής ήταν για πρώτη φορά κλειστή για το κοινό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί