Εφιαλτική η κατάσταση στην Ιταλία: 827 οι νεκροί από τον κορονοϊό – 196 κατέληξαν σε μία ημέρα

Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στην Ιταλία αυξήθηκε στους 827 σήμερα, από 631 που ήταν την Τρίτη, σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό.Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στις 12.462, από 10.149 την Τρίτη.

Παραμένει εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στη γειτονική Ιταλία, η οποία δοκιμάζεται από την εξάπλωση του Covid-19, ο οποίος χαρακτηρίστηκε το βράδυ της Τετάρτης από τον ΠΟΥ ως πανδημία. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 12.462, ενώ 827 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, με 196 εξ αυτών να πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της Τετάρτης λόγω του κορονοϊού.

Η Ιταλία βρίσκεται για δεύτερη ημέρα υπό την εφαρμογή των νέων μέτρων της κυβέρνησης Κόντε, ο οποίος όρισε τη χώρα σε κόκκινο συναγερμό. Οι πολίτες πραγματοποιούν επιδρομές στα σούπερ μάρκετ, ενώ η έκθεση τους σε δημόσιους χώρους έχει μειωθεί δραματικά.

Το μήνυμα της Κομισιόν

«Η οικογένειά σας δεν θα σας αφήσει μόνους» διαβεβαίωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ένα βιντεομήνυμα, που δημοσίευσε σήμερα στο Twitter, απευθυνόμενη προς την πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από την επιδημία του νέου κορονοϊού.

«Σε τόσο δύσκολους καιρούς, θα ήθελα να σας πω σε όλους εσάς που δίνετε μάχη εναντίον του ιού, ότι δεν είστε μόνοι» είπε στα ιταλικά η φον ντερ Λάιεν, εξ ονόματος της «μεγάλης οικογένειας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί