Π. Πολάκης: «Τέτοιο σκοταδισμό με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, δεν τον περίμενα»

“Δεν ακούμε τίποτα τις τελευταίες ημέρες για τον ιδιωτικό τομέα και τα ΣΔΙΤ που θα μας σώζανε. Όταν πέφτουν τα αγγούρια, όταν σφίγγουν τα γάλατα, τότε τον δημόσιο τομέα θέλουμε. Και έτσι είναι”

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης επέκρινε την κυβέρνηση για το σχεδιασμό συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία και ιδιαίτερα στην σημερινή περίοδο με την επιδημία του κορονοϊού.

«Δεν ακούμε τίποτα τις τελευταίες ημέρες για τον ιδιωτικό τομέα και τα ΣΔΙΤ που θα μας σώζανε. Όταν πέφτουν τα αγγούρια, όταν σφίγγουν τα γάλατα, τότε τον δημόσιο τομέα θέλουμε. Και έτσι είναι. Γιατί η προστασία της υγείας των πολιτών είναι υποχρέωση του κράτους και έτσι πρέπει να είναι», είπε ο Παύλος Πολάκης. «Για φέρτε κάνα ΣΔΙΤ τώρα» συνέχισε, φέρτε εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα «να βγάλει πλάνο για το σύστημα» και «μην ξεχάσετε, όταν περάσει αυτή η μπόρα, τότε να μας τους ξαναφέρετε για σωτήρες» και τόνισε: «Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι που θα προφυλάξει και θα θωρακίσει τη χώρα και θα δώσει τη μάχη με τον κοροναϊό και γι΄αυτό θέλει στήριξη».

Ο κ. Πολάκης δεν παρέλειψε δε να σχολιάσει και τη στάση της Εκκλησίας στο ζήτημα της επιδημικής κρίσης. «Τέτοιο σκοταδισμό με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, δεν τον περίμενα. Εντάξει υπάρχουν οι Αμβρόσιοι και οι χριστιανοταλιμπάν της ακροδεξιάς που έχουν καταλάβει επισκοπικούς θώκους αλλά υπάρχουν και ξύπνιοι άνθρωποι. Να βγαίνει τώρα η Ιερά Σύνοδος και να λέει αυτά; Πού ζούμε; Πρέπει να υπάρξει μια επίσημη απάντηση από το υπουργείο Υγείας. Επίσης ντρέπομαι για μια καθηγήτρια, την κ. Γιαμαρέλου, που ξέρει γράμματα- βέβαια, είχε βαστήξει φανάρι στον κ. Αβραμόπουλο τότε με τα εμβόλια, αλλά ξέρει γράμματα- που βγαίνει και λέει αυτά που λέει για να μην τα χαλάσει με τους παπάδες, αν και ως επιστήμονας ξέρει την αλήθεια», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Στην παρέμβαση του κ. Πολάκη, απάντησε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. «Θα σας στενοχωρήσω γι΄αυτά που είπατε για τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Θα έχουμε συνεργασία, θα μας παραχωρήσει επιπλέον κλίνες εντατικής θεραπείας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα βαριά περιστατικά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί