Ο κύριος βουλευτής είναι σε εμφυλιοπολεμική έξαρση… – Και τώρα στη Δικαιοσύνη

Mπορεί ο  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος να μην αντέχει στην κριτική που του ασκείται στα κοινωνικά δίκτυα, και να καταθέτει αγωγή ζητώντας αποζημίωση  σε βάρος 25χρονης που πόσταρε φωτογραφία του στο Facebook, αλλά δεν λογάριαζε ότι θα πιανόταν στην παγίδα που ο ίδιος έστησε για να υπάρχει λογοκρισία κατά το δοκούν… στα social media.

Συγκεκριμένα, o γνωστός δικηγόρος και μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ, Αγαμέμνων Τάτσης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με την ανάρτηση του Βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, στο Facebook περί δήθεν υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στις τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο βουλευτής εμφανίζει στην σελίδα του ανάρτηση με ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα να επιχειρεί να καταστρέψει μέρος του φράκτη στον Έβρο, διευκολύνοντας έτσι την παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα. Στην επίμαχη ανάρτηση με ημερομηνία 7/3/2020, ο Κωσταντίνος Μπογδάνος, αναφέρει ότι το περιστατικό με το τουρκικό στρατιωτικό όχημα συντελέστηκε «Με τις πλάτες των συριζαίων».

Υπαινισσόμενος ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει πλάτες στην τουρκική επιθετικότητα.

Ο Αγαμένων Τάτσης δεν έχασε χρόνο, κατέθεσε τη μήνυση το πρωί της Κυριακής, στην οποία χαρακτηρίζει την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου «αδιανόητη» και «εθνικά μειοδοτική», και καλεί τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο «να καταθέσει τα στοιχεία που τυχόν διαθέτει και τα οποία τον οδήγησαν να προβεί σε αυτή την δημόσια δήλωση».

Εάν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, αναφέρει ο μηνυτής, τότε η συγκεκριμένη δήλωση είχε στόχο να διαρρήξει την εθνική ενότητα και ομοψυχία.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, «η δήλωση αυτή δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα ή μια υπερβολική έκφραση που συνηθίζεται στην πολιτική διαπάλη, αλλά συνιστά ευθεία και ξεκάθαρη μετάδοση ισχυρισμού, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ενεργά παράνομες πράξεις της Τουρκίας στον Έβρο. Γνωρίζει όμως ο παραπάνω βουλευτής, ότι η αδιανόητη και εθνικά μειοδοτική αυτή δήλωση του, είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, εμφορείται από γνήσιες πατριωτικές αντιλήψεις και τιμά τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του Λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία».

Ο Α. Τάτσης, ζητεί μέσω της αναφοράς του να κληθεί ο βουλευτής να καταθέσει τα στοιχεία που τον οδήγησαν να προβεί σε τέτοιου είδους δηλώσεις, γιατί όπως λέει σε διαφορετική «η συγκεκριμένη δήλωση στόχο είχε να διαρρήξει την εθνική ενότητα και ομοψυχία, και εν τέλει εκούσια ή ακούσια, να υπηρετήσει τα Τουρκικά συμφέροντα».

Τέλος, ο κ. Τάτσης ζητεί να κληθούν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να καταθέσουν για το αληθές ή όχι του ισχυρισμού που διατύπωσε στην ανάρτηση του ο παραπάνω βουλευτής. «Είμαι δε βέβαιος» καταλήγει , «ότι τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί, όχι μόνο θα καταδικάσουν τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά και θα απομονώσουν τέτοιες ακραίες και εθνικά επιζήμιες συμπεριφορές».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί