Αντιφασίστες απέκλεισαν την αίθουσα του ΕΛΜΕΠΑ για τη συνέλευση ομάδας εθελοντών φύλαξης συνόρων

“Οι Αλεξιπτωτιστές προσγειώθηκαν απότομα”

Με ανάρτησή τους στο Indymedia.gr ομάδα από περίπου 120 αντιφασίστες, γνωστοποιεί ότι βρέθηκε την Παρασκευή στο ΕΛΜΕΠΑ, όπου απέκλεισε την αίθουσα στην οποία παραστρατιωτικοί κύκλοι καλούσαν σε συνέλευση εθελοντές που έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις με υπογραφή “1η μοίρα αλεξιπτωτιστών” προκειμένου να μεταβούν στον Έβρο και να ενισχύσουν το έργο του στρατού και της αστυνομίας.

Δείτε τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

ΟΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ  ΑΠΟΤΟΜΑ 

Εδώ και μέρες έχει κυκλοφορήσει ένα διαδικτυακό κάλεσμα προς εθελοντές που έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις με υπογραφή “1η μοίρα αλεξιπτωτιστών” προκειμένου να μεταβούν στον Έβρο και να ενισχύσουν το έργο του στρατού και της αστυνομίας. Αυτό το κάλεσμα αντιμετωπίστηκε με ενθουσιώδη αποδοχή από πρώην μέλη ειδικών δυνάμεων,κρητικούς όπου κάποιοι έφτασαν στο σημείο να παρουσιαστούν πρόσφατα πρωτοβουλιακά στο στρατόπεδο στα Χανιά με πολεμική εξάρτηση όπου και τους έστειλαν πίσω.

Οι παραστρατιωτικοί κύκλοι καλούσαν σε συνάντηση-ενημέρωση την Παρασκευή 6/03 στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ στο Ηράκλειο Κρήτης όπου θα έληγαν τις λεπτομέρειες της αποχώρησης τους και ταυτόχρονα καλούσαν δημόσια  να τους παραχωρηθούν εξαρτήσεις, υλικό εκστρατείας, όπλα και πολεμοφόδια προς ενίσχυσή τους. Επικεφαλής της πρωτοβουλίας ήταν ένας ηλικιωμένος πρώην καταδρομέας και συνταξιούχος μπάτσος ο οποίος ανακοίνωνε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις εκατοντάδες.

Η πρυτανεία του ΕΛΜΕΠΑ ανακοίνωσε ομόφωνα την ίδια μέρα ότι απαγορεύει την διεξαγωγή οποιασδήποτε τέτοιου τύπου εκδήλωσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Ταυτόχρονα η επίσημη λέσχη εφέδρων αξιωματικών ειδικών δυνάμεων Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα καλέσματα και ότι θα καταφύγει στον εισαγγελέα

Δυστυχώς για αυτούς όμως η συνάντηση αυτή ακυρώθηκε έμπρακτα με την οργανωμένη και δυναμική παρουσία 120 Αντιφασιστ(ρι)ών που κατέλαβαν τον χώρο του καλέσματος και ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν σε όλο το χώρο του ΕΛΜΕΠΑ ώστε να εμποδίσουν οποιαδήποτε απόπειρα διεξαγωγής της συνέλευσης τους στο πανεπιστημιακό χώρο. Κάποιοι, σύντομα αντιλήφθηκαν την υπάρχουσα συνθήκη και αποφάσισαν να μην εμφανιστούν, αναβάλοντας την συμμετοχή τους επ’ αόριστον. Κάποιοι άλλοι, δυστυχώς γι αυτούς, ήταν περισσότερο άτυχοι. Αυτοί που δεν είχαν την στοιχειώδη αντίληψη και πλησίασαν την συγκεντρωσή μας, έλαβαν τα δέοντα για κάποιον που εθελοντικά αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει την βρώμικη δουλειά του Ελληνικού κράτους. Οι ταχύτητες διαφυγής τους από το χώρο του ΕΛΜΕΠΑ έδειξαν ότι έχουν εκπαιδευτεί στο παρελθόν στο τρέξιμο. Διάφοροι άλλοι περίεργοι που ανέβηκαν με τα οχήματά τους για να πλησιάσουν το χώρο του καλέσματος, πρόσφεραν έξτρα φόρτο εργασίας στα συνεργεία αυτοκινήτων του Ηρακλείου. 

Θα ακολουθήσει εκτενής ενημέρωση και δημόσιο κάλεσμα για οποιαδήποτε δράση τις επόμενες ημέρες. Ο δικός μας κόσμος παραμένει σε επιφυλακή και ετοιμάζεται να απαντήσει ανάλογα σε οποιαδήποτε πρόκληση από πλευράς τους. 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

Κείμενο: indymedia.gr, φωτο εξωφύλλου: Πολίτης του Κόσμου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί