Η ανεύθυνη στάση του ΕΟΔΥ με το «ύποπτο» κρουαζιερόπλοιο – Εκτός του Ηρακλείου, έριξε «άγκυρα» σε άλλες 3 περιοχές

«Άγκυρα» σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της χώρας έριξε τις προηγούμενες ημέρες το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera, το οποίο είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Γένοβας στις 28 Φεβρουαρίου προκαλώντας αντιδράσεις από κατοίκους και υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού και ερωτήματα για την ανευθυνότητα που προσέγγισε το ζήτημα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Δείτε: Στο λιμάνι Ηρακλείου έρχεται το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera – Σε επιφυλακή ο ΟΛΗ

Συναγερμός λόγω κορονοΐου για το κρουαζιερόπλοιο που πέρασε από το Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Χωρίς συμπτώματα οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που είχε δέσει και στο Ηράκλειο

Πρόκειται για το πλοίο οι επιβάτες του οποίου τέθηκαν την Πέμπτη σε καραντίνα στον Πειραιά, καθώς άντρας αυστριακής καταγωγής που είχε ταξιδέψει με το MSC Opera λίγες μέρες πριν εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό στην Αυστρία, ενώ το πλοίο βρισκόταν ήδη στη χώρα μας από την προηγούμενη Κυριακή.

Αρχικά το πλοίο κατέπλευσε στο Κατάκολο με τους τουρίστες να επισκέπτονται τον χώρο της αρχαίας Ολυμπίας όπου τους υποδέχτηκε η Λίνα Μενδώνη. Η υπουργός βρέθηκε άρον άρον στην περιοχή καθώς οι υπάλληλοι του υπουργείου σκεπτόταν να απεργήσουν φοβούμενοι για πιθανό κρούσμα κορονοϊού μεταξύ των επισκεπτών – επιβατών του πλοίου. Τελικά η απεργία αποσοβήθηκε και στη συνέχεια το πλοίο ταξίδεψε στο Ηράκλειο της Κρήτης και στη Ρόδο, όπου οι τουρίστες κατέβηκαν από το πλοίο και περιηγήθηκαν στους δρόμους και των δύο πόλεων.

Στη συνέχεια όμως και ενώ το πλοίο μετέβαινε στο Ισραήλ οι αρχές αρνήθηκαν να καταπλεύσει φοβούμενες για πιθανό κρούσμα κορονοϊού, με αποτέλεσμα το πλοίο να βάλει πλώρη για τον Πειραιά. Εκεί ενημερώθηκαν για το περιστατικό κορονοϊού ενώ κάποιοι βρισκόταν ακόμη και στην Ακρόπολη και επέστρεψαν πίσω. Μετά τη λήξη του συναγερμού το πλοίο ταξίδεψε στην Κέρκυρα και από εκεί ξανά για την Ιταλία.

Είναι η δεύτερη περίπτωση ανεύθυνης στάσης μετά την «εκδρομή του τρόμου» προς το Ισραήλ και την Αίγυπτο των πενήντα τριών πολιτών από την Ηλεία, την Αχαία και την Ζάκυνθο , οι 21 εκ των οποίων βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Η συγκλονιστική αποκάλυψη που έγινε πριν από μερικές ώρες δημόσια από τον πνευμονολόγο Παναγιώτη Κυριαζή, επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του Documentonews.gr και της ιστοσελίδας www.apokalypseis.com , για τις εγκληματικές ευθύνες που έχουν οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ στην εξάπλωση του επικίνδυνου ιού στην Δυτική Ελλάδα καθώς παρότι ενημερώθηκαν έγκαιρα , αυτοί επικαλούμενοι την παγκόσμια λίστα των επικίνδυνων χωρών, δεν ενεργοποίησαν το ειδικό πρωτόκολλο ασφαλείας και έδωσαν οδηγίες τα ύποπτα κρούσματα , να αντιμετωπιστούν ως απλές λοιμώξεις του αναπνευστικού η ως κρούσματα γρίπης , θέτοντας σε τεράστιο κίνδυνο εκατοντάδες, πολίτες, γιατρούς και νοσηλευτές.

Δείτε: Η εγκληματική ανευθυνότητα των αρμοδίων του ΕΟΔΥ οδήγησε στην εξάπλωση του κορονοϊού σε Ηλεία και Αχαΐα

Ο πνευμονολόγος από την Αμαλιάδα Ηλείας Π. Κυριαζής στην δημόσια ανάρτησή του που έκανε στην ιστοσελίδα του στο facebook πριν από μερικές ώρες αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής :

«Επειδη γραφονται διαφορες ανακριβειες : ο ΕΟΔΥ ηταν ενημερος για την κατασταση των ταξιδιωτων απο την Πεμπτη το βραδυ , 11.15 μετα απο δικη μου τηλεφωνικη επικοινωνια( οι συνομιλιες ειναι καταγεγραμενες) …η απαντηση τους ηταν σαφης και απολυτη : » Δεν εμπιπτουν στα υποπτα κρουσματα. Λειτουργειστε ως συνηθως.» Την ιδια απαντηση εδωσαν και σε επομενα τηλεφωνα συναδελφων… Απλα, ο ιος ξεπερασε τις οδηγιες που εφτιαξαν οι ανθρωποι για να τον αντιμετωπισουν!!!

Μιλώντας στο www.apokalypseis.com ο κ. Κυριαζής ανέφερε ότι κάποιος γνωστός του που βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο των πενήντα τριών εκδρομέων , κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά , ανησύχησε και τον πήρε τηλέφωνο ενώ βρισκόταν καθοδόν .

«Μου περιέγραψε τα κρούσματα και την γενικότερη εικόνα που υπήρχε μέσα στο συγκεκριμένο λεωφορείο. Θεώρησα το θέμα σοβαρό και ενημέρωσα αμέσως στις 11.15 μ.μ τον ΕΟΔΥ αλλά η απάντησή του ήταν αυτή που γνωρίζετε …» ανέφερε ο κ. Κυριαζής. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί