Μ. Συντυχάκης: Να στελεχωθεί το Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου με μόνιμο προσωπικό (Βίντεο)

Να γίνει αμέσως η στελέχωση του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου με όλο το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Ανέφερε ακόμα πως πρέπει να διατηρηθεί σε ισχύ η λήξη της προθεσμίας για τη διόρθωση ανακριβών πρώτων εγγραφών στις 31-12-2026 και για να μειωθούν τα παράβολα που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες και οι ΟΤΑ.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου παρέπεμψε τυχόν στήριξη του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου την περίοδο που αυτό θα καταστεί οριστικό γραφείο διότι τώρα λειτουργεί ως μεταβατικό.

Όπως είπε, όταν αυτό συμβεί θα προκύψουν θέσεις μηχανικών και δικηγόρων είτε μέσω ΑΣΕΠ είτε με αποσπάσεις και μετακινήσεις.

Πώς είναι δυνατόν να μην είναι στελεχωμένο το Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου, μιας πόλης 200.000 κατοίκων, αναρωτήθηκε ο Μανώλης Συντυχάκης καυτηριάζοντας τα περί «κανονικότητας» που επικαλείται η κυβέρνηση της ΝΔ.

Τόνισε ότι δεν προχωρά η στελέχωση του Κτηματολογικού Γραφείου διότι έχει κόστος και η κυβέρνηση για δημοσιονομικούς λόγους δεν δίνει λύση. Επέμεινε πως άμεσα πρέπει να γίνει η στελέχωση και να αντιμετωπισθεί το ζήτημα με τη μείωση στα παράβολα.

Ολόκληρες οι παρεμβάσεις του Μ.Συντυχάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί