Κυβερνητικά στελέχη επιβεβαιώνουν το σχέδιο για κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων σε ξερονήσια

Την, όχι και τόσο, κρυφή επιδίωξη της κυβέρνησης για κατασκευή κλειστών κέντρων σε ξερονήσια επιβεβαίωσαν σε συνεντεύξεις τους τόσο ο Στέλιος Πέτσας όσο και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο η κυβέρνηση, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, απέφευγε να μιλήσει ανοιχτά, παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις.

Δείτε: «Αλκατράζ» προσφύγων: Στο τραπέζι ξανά η πρόταση της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα προσφύγων σε ακατοίκητα νησιά

Ξενοφοβικό δηλητήριο και καταστολή από την κυβέρνηση – Ξερονήσια για τους πρόσφυγες θέλει ο Μηταράκης!

Σήμερα το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και για την κατασκευή κλειστών κέντρων κράτησης σε ακατοίκητα νησιά.

Ο Στέλιος Πέτσας, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι θα ήταν… υποκρισία από την πλευρά της κυβέρνησης να μην έχει όλες τις προτάσεις ανοιχτές.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ. Πέτσας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1:

Όταν ζητάμε από τις τοπικές Αρχές να μας υποδείξουν εναλλακτικές λύσεις, θα ήταν υποκριτικό από μέρους μας να μην έχουμε όλες τις προτάσεις ανοιχτές. Και πράγματι είναι όλες οι προτάσεις στο τραπέζι. Αν κάποιος διαφωνεί με τις προτάσεις που έχουμε κάνει, ας προτείνει κάποια εναλλακτική, αρκεί να είναι βιώσιμη και να πληροί τις προϋποθέσεις που έχουμε βάλει. Να έχει ικανή έκταση, να μπορεί να φιλοξενήσει υγειονομικές μονάδες, να παρέχονται όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Επομένως όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Όταν υπάρχουν έκτακτες καταστάσεις σκεφτόμαστε οποιαδήποτε έκτακτη λύση δίνει διέξοδο στο πρόβλημα. Όποια δομή κατασκευαστεί θα είναι κλειστή.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος, χθες το βράδυ, και ο «καθηγητής» Γιώργος Γεραπετρίτης, φροντίζοντας, πάντως, να… επικαλεστεί και το διεθνές δίκαιο.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ , δεν απέκλεισε τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών σε ξερονήσια.

«Eίναι προς όφελος της πατρίδας και των νησιωτών η δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά. Εννοείται πως θα προχωρήσει η κατασκευής τους. Θα κινηθούμε πολύ γρήγορα. Οι αντιδράσεις έχουν πλέον καμφθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν τον ρώτησε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας για το εάν θα δεχθούν οι Ευρωπαίοι μια τέτοια προοπτική ο Γ. Γεραπετρίτης απάντησε «όλες οι προτάσεις είναι ανοιχτές, ακόμα και αυτές για τα ξερονήσια, αλλά ό,τι γίνει θα πρέπει να γίνει με βάση τους διεθνείς κανόνες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια που θα σέβονται πρόσφυγες και μετανάστες».

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί