Καταγγέλλουν οδηγό λεωφορείου που αρνείται να κατεβάσει τη ράμπα σε ΑμεΑ (Βίντεο)

Αντιμέτωπη με την αναλγησία και την παθογένεια του συστήματος που εξακολουθεί να συντηρεί τον αποκλεισμό των ΑμεΑ από την πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αλλού βρέθηκε εχθές το μεσημέρι μια γυναίκα στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με καταγγελία στην «Εφ.Συν.» της αυτόπτη μάρτυρα Αθηνάς Φάσσα, που έχει καταγράψει σε βίντεο τη διαμαρτυρία της γυναίκας, οδηγός λεωφορείου αρνήθηκε να κατεβάσει την ειδική ράμπα και η γυναίκα με το αναπηρικό αμαξίδιο, προχωρώντας σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, στάθηκε μπροστά από το όχημα εμποδίζοντας τη διέλευσή του.

Όπως ανέφερε η κ. Φάσσα ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία. Στο μεταξύ φρόντισε να καλύψει τη φωτεινή ένδειξη όπου αναγράφεται η λεωφορειακή γραμμή, ενώ η πινακίδα του οχήματος φαίνεται καθαρά από το βίντεο.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, η γυναίκα στο αμαξίδιο ήθελε να κάνει μήνυση στον οδηγό, ενώ ο αστυνομικός που μετέβη στο σημείο προσπάθησε να την ηρεμήσει. Επιπλέον, ο αστυνομικός ζήτησε στην αυτόπτη μάρτυρα να σταματήσει να βιντεοσκοπεί, όπως καταγγέλλει η ίδια.

«Επειδή επανειλημμένως δεν επιτρέπουν στα ΑμεΑ να μπαίνουν στα λεωφορεία, δημιουργείται πρόβλημα. Εγώ είμαι φοιτήτρια στην Κοινωνική Εργασία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, έχασα την εξεταστική μου γιατί το λεωφορείο δεν με πήρε και συνεχώς δημιουργείται πρόβλημα» δηλώνει στο βίντεο η γυναίκα με κινητική αναπηρία.

«Το μόνο που μας απομένει είναι αυτό που κάνω εγώ αυτή τη στιγμή. Δεν είναι η πρώτη φορά που το έχω κάνει», λέει.

«Και εμείς είμαστε άνθρωποι και κατά το σύνταγμα είμαστε όλοι ισότιμοι. Με ποιο δικαίωμα ο κύριος και ο κάθε κύριος μου απαγορεύει να κινούμαι όπως κινείται ο υπόλοιπος κόσμος; Δεν φταίμε εμείς που γεννηθήκαμε ΑμεΑ» τονίζει χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι, σε στάση λεωφορείου στην Κάνιγγος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί