Κλειστές οι σχολές του Ρεθύμνου – Επαναλειτουργία Πανεπιστημιούπολης από τη Δευτέρα

Ανακοίνωση εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι θα είναι κλειστό σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, μετά από οδηγίες που έλαβε από τον ΕΟΔΥ, καθώς υπήρξε ένα ύποπτο κρούσμα. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τα τμήματα του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο θα κλείσουν για προληπτικούς λόγους. Στο Ηράκλειο το Πανεπιστήμιο παραμένει ανοιχτό.

Όπως αποδείχτηκε τελικά ο 20χρονος φοιτητής ήταν αρνητικός στον κορωνοϊό.

Δείτε: Κρήτη: Αρνητικά τα αποτελέσματα για τον φοιτητή με τα ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του goodnet.gr έπροκειτο για έναν 20χρονο φοιτητή στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο ο οποίος ενημερώθηκε απο τον  ΕΟΔΥ προκειμένου να πάρει οδηγίες και σύμφωνα με αυτές σε συννενόηση με τους ιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Ρεθύμνου να προσέλθει στο νοσηλευτικό ίδρυμα για ταυτοποίηση. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άνδρας παρουσίασε ελαφριά συμπτωματολογία και είχε προσφατα κάνει ταξίδι σε Ισραήλ και Αίγυπτο ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βρισκόταν στο ίδιο γκρουπ με το οποίο είχε ταξιδέψει και ο 66χρονος απο τον Πύργο Ηλείας που νοσηλεύεται και έχει επιβεβαιωθεί με τον κορονοΐό

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης:

Ανακοινώνεται ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο αναστέλλεται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 5 και 6 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους και κατόπιν οδηγιών που έλαβε το Πανεπιστήμιο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Κυριακή 8 Μαρτίου.

Όλες οι δραστηριότητες του Ιδρύματος στο Ηράκλειο συνεχίζονται κανονικά.

Και η νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου:

Σύμφωνα με την αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 15534/5.3.2020 κοινή απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργού Υγείας απαγορεύτηκε προσωρινά η λειτουργία των πάσης φύσεως δομών του Πανεπιστημίου Κρήτης που εδρεύουν στο Ρέθυμνο, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για το χρονικό διάστημα από 5.3.2020 έως και 6.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 5.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. 

Το δείγμα του υπό εξέταση φοιτητή, το οποίο ελέγχθηκε από το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης αποδείχθηκε αρνητικό, ενώ ο ίδιος ο φοιτητής έχει ανανήψει. Αρνητικά αποδείχτηκαν και τα δείγματα υπό εξέταση πολιτών σε Χανιά και Ηράκλειο. Κατόπιν τούτων θα επαναληφθεί κανονικά από τη Δευτέρα 9/3 η λειτουργία του Ιδρύματος στο Ρέθυμνο. Θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Στο μεταξύ έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων υγιεινής, ενώ γίνονται και άλλες διαβουλεύσεις προς την κατεύθυνση αυτή. 

Εκ της Πρυτανείας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί