Δεν το πήραμε είδηση εν μέσω “πολέμου”, αλλά το όριο συνταξιοδότησης ανέβηκε στα 72 χρόνια

Στα 72 χρόνια θα «σκαρφαλώσει» το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στην Ελλάδα με την νομοθετική επέλαση της κυβέρνησης της ΝΔ στο Ασφαλιστικό. Δεν το πήραμε προφανώς είδηση, μέσα στον γενικό χαμό για τον κορονοϊο και τον “πόλεμο” με τους μετανάστες…

Όπως προκύπτει από την αναλογιστική μελέτη που συνοδεύει το νόμο Βρούτση, η έναρξη αυτού του εφιαλτικού σεναρίου θα γίνει μέσα στην επόμενη πενταετία, με το όριο να αυξάνεται στα 68 χρόνια, το 2024.

Μετά τα 68 χρόνια το 2024, το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα ανεβεί κι άλλο, στα 69 χρόνια το 2036, και θα αυξάνεται κατά ένα ακέραιο έτος, το 2045, φθάνοντας τα 70, το 2057 (στα 71) και το 2066 που θα φθάσει τελικά το 72ο έτος ηλικίας των ασφαλισμένων.

Ως είθισται σε κάθε επίθεση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ως πρόσχημα χρησιμοποιείται η αύξηση του ποσοστού των ηλικιωμένων ατόμων στο σύνολο του πληθυσμού, ως αποτέλεσμα της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και μείωσης των γεννήσεων.

Έτσι, στην αναλογιστική μελέτη, αναφέρεται ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας από 10,729 εκατομμύρια το 2018 μειώνεται σε 8,453 εκατομμύρια το 2070.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Δεν το πήραμε είδηση εν μέσω “πολέμου”, αλλά το όριο συνταξιοδότησης ανέβηκε στα 72 χρόνια”

  1. CitizenMitsos

    Μόλις γυρίσουν οι μπατριώτες κυνηγοί από το “μέτωπο”, που πολεμούν φορώντας στολές παραλλαγής εναντίον επικίνδυνων αόπλων και γυναικόπαιδων, θα ανακαλύψουν ότι εκτός από ότι πάνε για σύνταξη στα 72 θα πρέπει να πληρώνουν και νοίκι για να μένουν στο σπίτι τους επειδή από 1η Μαΐου θα ανήκει στις τράπεζες.
    Από ανάπτυξη τίποτα, μια και ο υπουργός ανάπτυξης ασχολείται με τη διασπορά εμψυχωτικών fake news. Οι φόροι δεν μειώνονται και αυξάνεται ΔΕΗ και ανεργία.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί