Παραιτήθηκε από την διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ο Μ. Σφυρής

Τις θέσεις του συνδυασμού «Σύγχρονο Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» παρουσιάσε μέσω συνέντευξης Τύπου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Μανώλης Σφυρής, ο οποίος ταυτόγχρονα δημοσιοποίησε τις παραιτήσεις τόσο του ίδιου όσο και του κ. Βασίλη Μαραθιανού από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, τις οποίες υπέβαλε στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ο κ. Σφυρής σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «ως παράταξη άρουμε την εμπιστοσύνη μας στην επίπλαστη πλειοψηφία του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου» λέγοντας πως πλέον «πρέπει να συσταθεί νέα διοικούσα έπειτα από την διάλυση της ήδη υπάρχουσας».

Ταυτόγχρονα ο κ. Σφυρής μεταξύ άλλων ανέδειξε:

Τη συμφωνία που είχε υπογραφεί πριν από 27 περίπου μήνες με τις παρατάξεις «Μπροστά για το Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον κ. Αλιφιεράκη και «Αυτόφωρο Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον κ. Φασουλάκη και τα μέλη αυτών.

Την νομοθεσία που σε καμμία περίπτωση δεν αποτρέπει την αλλαγή προέδρου του θεσμού από άλλη παράταξη εφόσον φυσικά υπάρχει η βούληση να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Ανέφερε το παράδειγμα του Επιμελητηρίου  Ιωαννίνων όπου έγινε η αλλαγή του προέδρου από άλλη παράταξη κάνοντας χρήση του Νόμου 2690/1999 Κώδικας  διοικητικής διαδικασίας περί οργάνων διοίκησης άρθρο 13 παράγραφος 5 όπου και σύμφωνα με αυτό παραιτήθηκε η διοικητική επιτροπή και επανεκλέγει  με νέο πρόεδρο τον κύριο Δημητρίου Δημήτριο υλοποιώντας την συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ των δυο παρατάξεων που συνδιοικούν και σήμερα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί