Μ. Συντυχάκης: Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των δήμων

Την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των δήμων ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Τόνισε πως υπάρχει έντονη ανησυχία των εργαζομένων για την τύχη των δομών, επισημαίνοντας πως πρέπει να παραμείνουν δημόσιες και δωρεάν και να μη μετατραπεί και αυτή η ανάγκη του παιδιού και της οικογένειας σε πεδίο αγοράς.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος ανέφερε ότι τα ΚΔΑΠ θα λειτουργήσουν και το επόμενο σχολικό έτος με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «εναρμόνιση της οικογενειακής ζωής» και θα υπάρξει αυτόματη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων για ένα χρόνο.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της ενίσχυσης των ιδιωτικών ΚΔΑΠ μέσω της επιχορήγησής τους όπως γίνεται και με τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Παραμένει η ανησυχία και η αβεβαιότητα στους εργαζόμενους και γονείς μετά την απάντηση του υφυπουργού, σημείωσε ο Μ. Συντυχάκης και τόνισε ότι χρειάζονται πολύ περισσότερες δομές για να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες.

Τόνισε ότι από τους εθνικούς πόρους δεν πρέπει να χρηματοδοτούνται ιδιωτικές δομές, αλλά μέσω των δήμων να ενισχυθούν οι δημόσιες και δωρεάν. Υπογράμμισε ότι πρέπει να τερματισθεί η ομηρία των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ καθώς υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται έως και 17 χρόνια.

Ολόκληρες οι παρεμβάσεις του Μ. Συντυχάκη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί