Κατάληψη μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το 15μελές Συμβούλιο του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι προχωράει σε κατάληψη.

Στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους προχωρούν σε αυτήν την κίνηση.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, με πρωτοβουλία του 15μελούς Συμβουλίου, κινητοποιήθηκε αποφασίζοντας την κατάληψη του σχολείου στα μέσα της σχολικής χρονιάς με αφορμή την ανακοίνωση του νέου νομοσχεδίου από το Υπουργείο Παιδείας στις 27/02/2020.

Μέσα στα αιτήματα του σχολείου είναι και προβλήματα που έχει εντοπίσει η μαθητική κοινότητα τα τελευταία 16 χρόνια και δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση για αυτά.

Το νέο νομοσχέδιο με το οποίο τα παιδιά έρχονται σε αντιπαράθεση περιέχει τα εξής:
• Μείωση των εισακτέων θέσεων στις σχολές, που θα ισχύσει από την φετινή χρονιά
• Ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια
• Εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ και κολεγίων
• Επαναφορά της τράπεζας θεμάτων στο λύκειο
• Εξετάσεις και στις τρεις τάξεις του λυκείου για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια

Δεν δεχόμαστε λόγω των παραπάνω προτάσεων να μετατραπούν τα σχολεία μας σε εξεταστικά κέντρα και για αυτό δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το καινούριο νομοσχέδιο.

Όσων αφορά τα μακροχρόνια ζητήματα του σχολείου μας είναι ένα θέμα που έχει εξαντλήσει όλη την μαθητική κοινότητα του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου. Ζητώντας αυτονόητα και απαραίτητα πράγματα για την σωστή και τυπική λειτουργία του σχολείου ερχόμαστε πάντα αντιμέτωποι με μια πλέον συνηθισμένη απάθεια από όλα τα κυβερνητικά όργανα που είναι υπεύθυνα για την επίλυση των προβλημάτων μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

1)Παροχή απαραίτητου εξοπλισμού: Έχουμε έλλειψη σε βασικά υλικά που χρειάζονται για την σωστή λειτουργία των καλλιτεχνικών μαθημάτων, όπως:

α) Πινέλα, χρώματα, παλέτες, μπλοκ, λιν όλεουμ, τρίποδα, κοπίδια, μελάνια

β) Ηχοσύστημα για την αίθουσα χορού 3 καθώς και 2 τάμπλετ

γ) φωτογραφική μηχανή και βιντεοκάμερα για τα μαθήματα φωτογραφίας και κινηματογράφου.
Σημειώνουμε ότι όσα παιδία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό ‘τιμωρούνται’ με μείωση της βαθμολογίας.

2)!Κατάλληλες υποδομές σίτισης: για λόγους υγιεινής, απαιτούμε μέρος σίτισης που τηρεί τουλάχιστον τις τυπικές προδιαγραφές!

3)Έγκαιρη επιλογή καθηγητών: τα καλλιτεχνικά σχολείο, ως γνωστών, είναι τα τελευταία σχολεία στα οποία γίνονται διορισμοί με αποτέλεσμα να έχουμε έλλειψη καθηγητών καλλιτεχνικών μαθημάτων. Με αυτόν τον τρόπο χάνει την αξία του το σχολείο από την στιγμή που δεν έχουμε καθηγητές.

4)Υποδομές: Δεν υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, αίθουσ α θεάτρου και φυσικά τουαλέτες που δεν πληρούν καμία υγειονομική
προϋπόθεση.

5)Ηλεκτρονικός εξοπλισμός: Περιμένουμε την προμήθεια των Η/Υ από την προκήρυξη διαγωνισμού της τέως δημοτικής αρχής.

6)Φωτισμός: Θα θέλαμε κατάλληλο και σύγχρονο φωτισμό στις αίθουσες.
Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για εύρεση οικοπέδου και ανέγερση νέο κτηρίου Καλλιτεχνικού με τις απαιτούμενες προδιαγραφές. 16 χρόνια τώρα βιώνουμε την απαξίωση σε ένα σχολείο που κατάντησε πλέον ακατάλληλο.

Με εκτίμηση
15μελές Συμβούλιο Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί