Γερμανία: Δήμαρχοι επτά μεγάλων πόλεων αιτούνται τη φιλοξενία ανήλικων προσφύγων από την Ελλάδα

Σύμφωνα με το RND (Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας) επτά μεγάλες γερμανικές πόλεις ζήτησαν από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δημιουργήσει τις νομικές προϋποθέσεις για υποδοχή ανήλικων προσφύγων από ελληνικούς καταυλισμούς.

Η έκκληση, η οποία υποστηρίζεται επίσης από τον σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους θα δημοσιευθεί επισήμως σε εθνικό επίπεδο την Παρασκευή, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Το κείμενο υπογράφουν οι δήμαρχοι της Κολωνίας, του Ντίσελντορφ, του Πότσνταμ, του Αννόβερου, του Φράιμπουργκ, του Ρότενμπουργκ και της Φρανκφούρτης επί του Όντερ (ανατολική Γερμανία), που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα του γερμανικού κοινοβουλίου, ανήκοντας στο κόμμα της Αριστεράς, τους Πράσινους, τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Χριστιανοδημοκράτες. Σύμφωνα με αυτήν την έκκληση η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να ενεργοποιηθεί και να δώσει τη δυνατότητα στις γερμανικές πόλεις να δεχθούν ασυνόδευτους πρόσφυγες σε εθελοντική βάση.

Υπάρχουν επίσης και άλλες 140 πόλεις οι οποίες είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν πρόσφυγες. Γι αυτό και ο Πιστόριους δήλωσε στο RND: «Το γεγονός ότι τόσο πολλοί δήμοι είναι έτοιμοι να δεχτούν τους πιο αδύναμους των αδυνάτων είναι ένα ισχυρό μήνυμα ανθρωπισμού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί