Διχάζει την κοινωνία, διαλύει τη χώρα, ακυρώνει τη Δημοκρατία

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ σοβαρή προσφυγική κρίση εντός του εδάφους της, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσκολλημένη στην ακροδεξιά τακτική της αρνείται να την δει.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από την επικοινωνιακή φιέστα που διοργάνωσε με τους ευρωπαίους αξιωματούχους στον Έβρο την Τρίτη και παρά τη συνεχή επιδείνωση της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά και στη Λέσβο αρνείται όχι μόνο να συγκαλέσει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αλλά και να ζητήσει την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Βερολίνο αντί να τρίξει τα δόντια στην Άγκυρα εκταμιεύει άμεσα 32 εκατομμύρια ευρώ προς την Τουρκία, ως στήριξη στην προσπάθεια αποτροπής των διακινητών προσφύγων. Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε την Τετάρτη μετά τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποδεσμεύσει επείγουσα βοήθεια και 170 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Συρία.

Μπροστά σε αυτή την αντιμετώπιση ο πρωθυπουργός αρκείται σε ευχαριστίες προς την Ένωση για τη βοήθεια των 700 εκατομμυρίων που του υποσχέθηκαν, γνωρίζοντας ότι τα χρήματα αυτά δίνονται για δημιουργία δομών οι οποίες θα φιλοξενήσουν όσους πρόσφυγες και μετανάστες έρθουν από την Τουρκία.

Στη Λέσβο τα επεισόδια συνεχίζονται καθημερινά. Την Τετάρτη το απόγευμα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες με όλα τα υπάρχοντά τους προσπαθούσαν να φτάσουν στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά για να φτάσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα με σκοπό να βρουν διέξοδο προς την Ευρώπη. Τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη όμως τους σταμάτησαν όχι χαϊδεύοντάς τους φυσικά.

Η Χώρα βρίσκεται σε αναταραχή. Οι προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας, του Κυριάκου Μητσοτάκη και των ακροδεξιών φίλων του ότι θα έλυναν το προσφυγικό άμεσα καθώς δεν μπορούν να υλοποιηθούν εξαγριώνουν όσους τις πίστεψαν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθώντας μέχρι κεραίας τις πρακτικές του ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν και υποδαυλίζοντας τα εθνικιστικά ένστικτα μεγάλου τμήματος του ελληνικού πληθυσμού οδηγεί ολοταχώς τη χώρα προς νέο εμφύλιο.

Ολος ο ακροδεξιός εσμός της Νέας Δημοκρατίας απειλώντας με πτώση την κυβέρνηση προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να πετύχει «παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές» όπως έχει υποστηρίξει ο καθοδηγητής του Μάκης Βορίδης.

Αρνούμενος οποιαδήποτε συνεννόηση με τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί το σχέδιο που του έχουν ετοιμάσει, για την ουσιαστική κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οι πολιτικοί αρχηγοί των δημοκρατικών κομμάτων πρέπει να συμφωνήσουν, αγνοώντας τον, σε κοινή πολιτική αποτροπής των σχεδίων της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη τώρα.

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί