1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων στέλνει η Τουρκία στα σύνορα με την Ελλάδα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως στέλνουν στα σύνορα 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων με πλήρη εξοπλισμό για να επιτηρούν τους μετανάστες και να μην τους επιτρέπουν να επιστρέφουν

Χίλιους άνδρες των ειδικών δυνάμεων στέλνει η Τουρκία στα σύνορα με την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ισχυριζόμενος ότι 164 μετανάστες τραυματίστηκαν από τις ελληνικές αρχές.

«Τραυμάτισαν 164 ανθρώπους. Προσπάθησαν να στείλουν πίσω στην Τουρκία 4.900 ανθρώπους. Αναπτύσουμε 1.000 άνδρες των ειδικών δυνάμεων στα σύνορα», δήλωσε ο Σοϊλού υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να μην ωθούνται προς την Τουρκία οι μετανάστες.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε επίσης στο CNN Turk ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση του μετανάστη που επιμένει ότι έπεσε νεκρός με ευθύνη των ελληνικών αρχών στα σύνορα.

Δείτε: Καταγγελία από διεθνή οργάνωση και βίντεο – ντοκουμέντο για Σύρο πρόσφυγα νεκρό στον Έβρο (βίντεο- φωτο)

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι περισσότεροι από 130.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν περάσει τα σύνορα της Ελλάδας από τις 27 Φεβρουαρίου, οπότε η Άγκυρα αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορά της και να τους επιτρέψει να κατευθυνθούν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Σοϊλού περίπου 20-25% απ’ αυτούς είναι συριακής εθνικότητας. Ωστόσο, δεν έδωσε κανένα στοιχείο που να στηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό.

Οι ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο 24ωρο μπλοκάρισαν 6.955 προσπάθειες παραβίασης των ελληνικών συνόρων και ότι συνέλαβαν 24 ανθρώπους, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί