Ηράκλειο: Πήγε να επισκεφτεί τον τάφο των γονιών του και τον βρήκε κατεστραμμένο με βαριοπούλα

Απέναντι σε μια πολύ άσχημη εικόνα βρέθηκε ο κ. Γιώργος Κατσαράκης πριν δύο ημέρες στo νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου στην Άνω Βιάννο.

Ο κ. Κατσαράκης επισκέφθηκε τον τάφο όπου αναπαύονται οι γονείς του, Νίκος και Μαρία και διαπίστωσε ότι κάποιος/οι κατέστρεψαν το εικονοστάσι με βαριοπούλα ενώ όπως μας ενημέρωσε κατέθεσε μήνυση στο Α.Τ. Βιάννου κατ’ αγνώστου.

Διαβάστε την επιστολή του:

” Ένα πολύ σκληρό θέαμα αντίκρισα κατά τη επίσκεψη μου στις 2 Μαρτίου στον τάφο όπου αναπαύονται οι γονείς μου, Νίκος και Μαρία Κατσαράκη.

Κάποιος (οι) βέβηλος με βαριοπούλα είχε καταστρέψει το εικονοστάσι. Οι φωτογραφίες των δύο νεκρών, το καντήλι και το ανθοδοχείο βρισκόταν πεταγμένα στο χώρο γύρω από τον τάφο.

Συντετριμμένος από την αποτρόπαια πράξη πήγα και υπέβαλλα μήνυση κατ’ αγνώστου (ων) στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.

Ένας εξαιρετικός αστυνομικός, αφού προσπάθησε να με αποφορτίσει από την έντονη συναισθηματική ένταση που με κατείχε, κατέγραψε τα γεγονότα στην μηνυτήρια αναφορά. Τον ευχαριστώ πολύ και τον συγχαίρω για το υψηλό του ήθος. Ένα ερώτημα που μου υποβλήθηκε ήταν: εάν οι νεκροί ή οι απόγονοί τους είχαν-έχουν κάποιες διαφορές με κάποιους. Η απάντηση σ’ αυτό το εύλογο ερώτημα, δημιουργήθηκε και σε μένα όταν αντίκρισα το θέαμα. Ήταν άλλωστε η αιτία της μεγάλης μου θλίψης.

Για τους νεκρούς, όσοι τους ήξεραν και δεν έχουν πολιτικές προκαταλήψεις και παρωπίδες, γνωρίζουν, για να αναφερθώ στα ελάχιστα, πως είχαν ένα σπίτι καταφύγιο για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους τα δύσκολα χρόνια μετά την κατοχή και τον εμφύλιο. Γνωρίζουν πως η κοινωνική και πολιτική τους δράση καθοριζόταν από την αρχές της δικαιοσύνης, της ευπρέπειας και του κατευνασμού, και μ’ αυτές διαπαιδαγωγούσαν, καθοδηγούσαν τον οικογενειακό και τον ευρύτερο περίγυρό τους.

Όσο για εμάς, τους απογόνους, θα ήταν ενδιαφέρον να βρεθεί ο ανώμαλος, ο θρασύς, για να ακούσομε τα κίνητρα και να δούμε τι πραγματικά του συμβαίνει.

Δεν ξέρεις μπορεί και να τον βοηθήσομε να απαλλαχτεί από την σαπίλα που κουβαλάει στο αρρωστημένο του μυαλό.

Γιώργος Κατσαράκης

Υ.Γ. Η Βεβήλωση ήταν επιλεκτική. Στους γειτονικούς τάφους δεν διαπίστωσα καμία φθορά”

viannitika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί