Επιστολή της Γ. Ξημεράκη στον Δήμαρχο Ηρακλείου: «Εσείς πρέπει να μεριμνήσετε ώστε το ταμείο του δήμου αντί να καμαρώνει, να λύσει τα προβλήματα»

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου απέστειλε η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, κ. Γεωργία Ξημεράκη.

Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρεται:

Σαν δημοτης/ κάτοικος αυτής της πόλης έχω καταλάβει ότι υπάρχει μια διάχυτη άποψη στους δημότες ότι η ενημέρωση σας για τα προβλήματα της πόλης από τους υφιστάμενους σας είναι ελλειπής.
Με αυτή την επιστολή θα προσπαθήσω λίγο να τη καλύψω.

Ψαχνουμε να βρούμε τρόπους να ευαισθητοποιήσουμε το κόσμο να κάνει αυτό να κάνει το άλλο.
Να σέβεται τους πιο αδύναμους, το περιβάλλον, τα μνημεία, το διπλανό του, τη πόλη του.
Και τους βγάζουμε λόγους τους, τα δίνουμε και γραπτώς και περιμένουμε να τα διαβάζουν.
Και έρχεται η ώρα των εξετάσεων να δούμε τι τους έμεινε.
Αν ρωτήσετε ένα μαθητή γυμνασίου θα σας πει ΤΊΠΟΤΑ. Έχω ακούσει και διαβάσει παρόμοιες θεωρίες δεκάδες στη ζωή μου.
Πώς να πείσει η δημοτική αστυνομία τους πολίτες να μην παρκάρουν πάνω σε ράμπες όταν η ίδια παίζει θεατρικό μονόπρακτο ότι τάχα αφαιρεί πινακίδες από κάποιον που κάνει τη συγκεκριμένη παρανομία και μετα απο δύο μέρες το ίδιο αμάξι με τις ίδιες πινακίδες κυκλοφορεί ανενόχλητο.( Έχω επιβεβαιωμένα στοιχεία)
Πώς θα πείσει ο Δήμος να μην γράφουν συνθήματα στα μνημεία όταν αφήνει κτίσματα με ιστορική σημασία όπως αυτό πίσω από τη λοτζια ή το άλλο απέναντι από τον Άγιο Μήνα απλά να πέσουν κάποια στιγμή, ελπίζω χωρίς ανθρώπινα θύματα, ή τα ενετικα τείχη που όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση του.
Πώς να πείσει ο Δήμος τους πολίτες να διατηρούν τη πόλη τους καθαρή όταν στο Ηράκλειο τους κάδους κατατεστραμενους χωρίς να τους αντικαθιστά ή ακόμα καλύτερα να τους υπογειοποιεί όπως έχουν αρχίσει και κάνουν μικρότεροι και σαφώς φτωχότεροι δήμοι του νομού. Πώς να πείσει ο Δήμος να ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στον ίδιο το δήμο ότι φροντίζει για τους δημότες του και τα δημοτικά τέλη που δίνουμε έχουν ανταποδοτικη ισχύ όταν όλη η πόλη είναι γεμάτη λακκούβες, σαμαρακια , σε πάρα πολλά σημεία το οδόστρωμα είναι κυματιστό ( κυκλικό τζάμπο, Ίκαρου σε πολλά σημεία κ.α.),ο φωτισμός ελλειπης ή σπάνιος σε πολλά σημεία, η πλειοψηφία των φρεατίων της ΔΕΥΑΗ ανισόπεδη του δρόμου που σημαίνει ότι λειτουργούν ως λακκούβες.
Αντί αυτου ο Δήμος αρκείται να αυγατιζει το κομπόδεμα του.
Και εγώ αναρωτιέμαι τι έχει μεγαλύτερη αξία οι ευχαριστημένοι, ασφαλείς, και περήφανοι για την πόλη τους πολίτες ή ένα ταμείο πλούσιο και αραχνιασμενο?

Κύριε δήμαρχε εσείς πρέπει να μεριμνήσετε ωστε το ταμείο του δήμου αντί να καμαρώνει φουσκωμένο να λύσει μερικά προβλήματα της καθημερινότητας του Ηρακλειώτη.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Γεωργία Ξημερακη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί