Χρ. Σπίρτζης: Η ΝΔ δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού (Βίντεο)

«Προφανώς η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας δεν είναι τέλεια αλλά την προκάλεσε μετά από έντονες πιέσεις η προηγούμενη κυβέρνηση. Ποια είναι η πίεση που ασκεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής

«Η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει το προσφυγικό όπως όλα τα ζητήματα, το μόνο που κάνει είναι επικοινωνιακή διαχείριση και τίποτα άλλο» τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Η ΝΔ δεν έχει στρατηγική για το πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ανακοίνωσε, για παράδειγμα, με τη δική της λογική στο ζήτημα ότι θα δημιουργήσει κλειστές δομές. Δεν έχει κάνει ούτε μία» είπε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ στο OPEN που συμπλήρωσε πως: «αντί να κάνει βόλτα πάνω από τον Έβρο τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, καλό θα είναι ο κύριος Μητσοτάκης να ζητήσει τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής και να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς ποιο είναι το σχέδιο που έχει».

«Προφανώς η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας δεν είναι τέλεια αλλά την προκάλεσε μετά από έντονες πιέσεις η προηγούμενη κυβέρνηση. Ποια είναι η πίεση που ασκεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον Έβρο ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε: «Αυτό που ζούμε στον Έβρο είναι το αποτέλεσμα συνεχών λαθών της ελληνικής κυβέρνησης. Όταν σπας πριν μια εβδομάδα το εθνικό μέτωπο στα νησιά και στέλνεις τα ΜΑΤ λες και είναι στρατός κατοχής και δέρνεις τους νησιώτες που έχουν τραβήξει τα πάνδεινα είναι λογικό να εκμεταλλευτεί την κατάσταση ο Ερντογάν για να ανοίξει νέα μέτωπα χωρίς να σταματήσει τις ροές στα νησιά. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει προειδοποιήσει, η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να είναι έτοιμη. Εδώ και 8 μήνες παλινωδεί με το αν θα έχει αρμόδιο υπουργείο ή όχι, ποιο είναι το σχέδιο και διαβουλεύεται με τους δικούς της δημάρχους και περιφερειάρχες αν θα κάνει κέντρα ή όχι».

«Τα σύνορα μας δεν έχουν κλείσει, αυτό που σωστά γίνεται είναι η φύλαξη των συνόρων μας κάτι που έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις» τόνισε, επίσης, ο πρώην υπουργός Υποδομών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί