Σύσκεψη του ΚΚΕ Ηρακλείου για τα εργασιακά στις Μοίρες

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Φλεβάρη στις Μοίρες σύσκεψη της ΚΟ Ηρακλείου με θέμα «Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά για όλους», με ομιλητή τον Σαλούστρο Δημόκριτο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι διάφορων κλάδων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα έδωσαν σκληρές μάχες διεκδικώντας από δήμους και κυβέρνηση εργασιακά δικαιώματα και χρωστούμενα, μέσα από τα σωματεία τους.

Ο Δημόκριτος Σαλούστρος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα το οποίο στέκεται πραγματικά δίπλα στους εργαζόμενους. Σε κάθε μικρή και μεγάλη διεκδίκηση, στον αγώνα για σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Έμπρακτα αυτό έχει γίνει, πέρα από την καθημερινή δράση των κομμουνιστών μέσα στο εργατικό κίνημα, στην προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος και μέσα από την παρέμβαση τους στο κοινοβούλιο, όπως με την κατάθεση πρότασης νόμου στη Βουλή για τροποποίηση του άρθρου του συντάγματος το οποίο εμποδίζει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, σε αορίστου. Πρόταση που όλα τα κόμματα καταψήφισαν,  διότι είναι κόμματα της ΕΕ που υποστηρίζουν την ανακύκλωση της ανεργίας, έχοντας ως βασικό μέλημα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι κάθε μορφής να αντικαταστήσουν σταδιακά τους εργαζόμενους με μόνιμη δουλειά. 

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Εσωτερικών, η οποία αφορά στη λήξη των συμβάσεων των εργαζόμενων καθαριστριών στα σχολεία τον Ιούνη του 2020, απαιτώντας μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων. Η εξέλιξη αυτή της λήξης των συμβάσεων χωρίς καμία πρόβλεψη για το μέλλον των εργαζόμενων αυτών αποδεικνύει και την κοροϊδία της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στα χνάρια της οποίας συνεχίζει την επίθεση η σημερινή της ΝΔ. 

Τέλος, ανέδειξε τη σημασία της συνέχισης του οργανωμένου αγώνα στην κατεύθυνση όλοι οι εργαζόμενοι να παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην συμβιβασθούν με τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση της ομηρίας και της ανασφάλειας. Σημείωσε ότι κάθε εργαζόμενος πρέπει να συμβάλει, ώστε να δυναμώσει η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, να μαζικοποιηθούν τα σωματεία με την ουσιαστική συμμετοχή τους, τη σύμπλευση με το συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, βάζοντας στο επίκεντρο της δράσης τους τις πραγματικές τους ανάγκες απέναντι σε εργοδοσία, στο κράτος και τους μηχανισμούς του, όπως και την τοπική διοίκηση. 

Μετά την ομιλία ακολούθησε πλούσια συζήτηση με προβληματισμούς για την κατάσταση στους τόπους δουλειάς, για θέματα υγιεινής και ασφάλειας ενώ μεταφέρθηκε και πείρα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζόμενων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί