Πένθος στο ΤΕΕ/ΤΑΚ: Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Χαμηλοθώρης

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση και το προσωπικό του τμήματος Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ, μέσω της οποίας εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για τον πρόωρο χαμό του συναδέλφου τους Κώστα Χαμηλοθώρη, Αγρονόμου-Τοπογράφου Μηχανικού, αναπληρωτή Προϊσταμένου της υπηρεσίας του ΤΕΕ /ΤΑΚ, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος τόσο της «Α» όσο και της  «Δ.Ε.»  του Τμήματος. 

Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει σήμερα, Τετάρτη 04/03/2020, στις 15.30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου. Κατόπιν τούτου, όλες οι υπηρεσίες του ΤΕΕ/ΤΑΚ δεν θα λειτουργήσουν κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΤΕΕ/ΤΑΚ:

Με την είδηση της ξαφνικής απώλειας του Κωνσταντίνου Χαμηλοθώρη, Αγρονόμου-Τοπογράφου Μηχανικού, προϊσταμένου του τμήματος μας, εκλεκτού συναδέλφου και φίλου, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ – Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, εν μέσω βαθύτατης θλίψης, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

  • Να συμμετέχει με τα μέλη της στην κηδεία του,
  • Να αποσταλεί συλλυπητήριο στην οικογένειά του, 
  • Να καταθέσει αντί στεφάνου το ποσό των 50,00 € στο ίδρυμα ‘Ηλιαχτίδα’
  • Να παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Τμήματος αύριο Τετάρτη,

εκφράζοντας τα βαθύτερα αισθήματα του κλάδου των μηχανικών για την απώλεια του εξαιρετικού και αγαπητού συναδέλφου στο στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.

Ο Κώστας Χαμηλοθώρης, για όλους εμάς που τον γνωρίζαμε, δεν ήταν ένας απλά σημαντικός άνθρωπος. Ήταν ένας αγωνιστής, που τον χαρακτήριζαν η πηγαία ευγένεια, η φιλικότητα, η εντιμότητα, η εργατικότητα και το πάθος για προσφορά των γνώσεων του, όπως παραδέχονται όλοι όσοι τον γνώριζαν.  

Γεννήθηκε στις 17/11/1968 στο Περιστέρι Αττικής με καταγωγή από την Νάξο. Φοίτησε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην σχολή Αγρονόμων-Τοπογράφων Μηχανικών, από την οποία αποφοίτησε το 1999. Το 2002 διορίστηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ, στην Γενική διεύθυνση Πολεοδομίας – Διεύθυνση Τοπογραφικών Εφαρμογών, στο Τμήμα Πράξεων Εφαρμογής & Απαλλοτριώσεων. Στις 19/11/2009, μετά από μετάταξη στο ΤΕΕ/ΤΑΚ,  ανέλαβε το γραφείο μηχανικών του τμήματος. 

Ήταν παντρεμένος με την συνάδελφο Πολιτικό Μηχανικό Σοφία Κουνενάκη, με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά, τον Γιώργο και την Αρετή. 

Η παρουσία του στο Τεχνικό Επιμελητήριο αποτέλεσε πρότυπο, τόσο όσον αφορά στα υπηρεσιακά του καθήκοντα, όσο και στη δράση του στα όργανα του ΤΕΕ/ΤΑΚ. Ολόκληρη η οικογένεια των Μηχανικών είμαστε ευγνώμονες για το έργο και την βοήθεια του Κώστα, καθώς και για τη στάση ζωής του, με αποκορύφωμα το τελευταίο διάστημα, καθώς αποτελεί ένα πρότυπο που μπορεί να μας διδάσκει και να καθοδηγεί τους αγώνες μας. Ο ίδιος θα αποτελεί πάντα φωτεινό παράδειγμα και έμπνευση για τη στάση ζωής  των αυριανών επιστημόνων και των ενεργών Πολιτών του κλάδου μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην πολυαγαπημένη σύζυγο του Σοφία και στα παιδιά του Γιώργο και Αρετή. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί