Με φιέστες, αλληλεγγύη στα λόγια και… 700 εκατ. € απέναντι στην προκλητικότητα Ερντογάν!

Με άδεια χέρια γυρίζει από τον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά από πολύμηνη αδιαφορία στο θέμα του προσφυγικού, ο πρωθυπουργός διοργάνωσε φιέστα καλώντας τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής «οικογένειας». Ωστόσο, δεν ακούστηκε ούτε μία ξεκάθαρη λέξη για την καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας…

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αρκέστηκε σε δηλώσεις… αλληλεγγύης λέγοντας πως οι ελληνικές ανησυχίες είναι και δικές της. Αντίστοιχα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είπε πως… «είμαστε μαζί σας».

Για να μην τους αδικήσουμε, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε πως η Κομισιόν θα ενισχύσει την Ελλάδα, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και ως προς τη θωράκιση των συνόρων με την αρωγή της FRONTEX.

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με την Ούρσουλα φον ντερ Λάινε, η FRONTEX θα παράσχει στη χώρα μας ομάδα ταχείας παρέμβασης, 7 σκάφη, 2 ελικόπτερα, 100 επιπλέον συνοριοφύλακες. Παράλληλα, η Κομισιόν θα ενισχύσει οικονομικά την Ελλάδα με το ποσό των 700 εκατ. ευρώ, τα 350 εκ των οποίων είναι διαθέσιμα για άμεση εκταμίευση.

Την ίδια ώρα, με αριστοτεχνικό τρόπο, χωρίς να πουν τίποτα ιδιαίτερο, κατάφεραν να μην πουν ούτε μισή λέξη για την πρακτική που εφαρμόζει η Τουρκία, για την εκβιαστική πολιτική που ασκεί χρησιμοποιώντας, σε αυτή την προσπάθεια, ανθρώπινες ψυχές.

Λάιεν: Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες

«Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα μόνη της, είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά και θα διαχειριστούμε το πρόβλημα με τάξη, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μισέλ: «Ζούμε ενεργούμε, είμαστε μαζί και μαζί πρέπει να προστατεύουμε τα σύνορά μας»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες καταστάσεις οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι «να μη μένουμε στις Βρυξέλλες και να βρισκόμαστε στο πεδίο για να έχουμε την καλύτερη δυνατή κατανόηση».

«Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα», υπογράμμισε από τις Καστανιές Έβρου ο πρόεδρος της Κομισιόν και εξήρε το ρόλο της χώρας μας στην υποστήριξη των συνόρων γιατί ακριβώς όπως είπε «αυτό που κάνετε είναι κρίσιμης σημασίας για την ΕΕ».

Εξέφρασε την απόλυτη αλληλεγγύη της ΕΕ (στα λόγια, χωρίς κάποιο μέτρο, που άλλωστε δε ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση) επισημαίνοντας «είμαστε μαζί σας» και τόνισε:

«Εμπιστευόμαστε την κυβέρνησή σας και για τον επιπλέον λόγο ότι αν και έχετε ένα πολύ σημαντικό έργο επιδοκιμάζουμε το ότι λειτουργείτε σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο».

Προσέθεσε επίσης ότι «σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα συνεχίσουμε να εγγυόμαστε τη συμφωνία με την Τουρκία και περιμένουμε από την τουρκική πλευρά να τηρεί αυτή τη συμφωνία».

Επίσης τόνισε ότι υποστηρίζουμε τις προσπάθειες από τα Ηνωμένα Έθνη για την επίτευξη ειρηνικής λύσης στη Συρία για να δώσουμε θετικές προοπτικές στο μέλλον.

«Ζούμε ενεργούμε, είμαστε μαζί και μαζί πρέπει να προστατεύουμε τα σύνορά μας», υπογράμμισε ο Σαρλ Μισέλ κλείνοντας την παρέμβασή του.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Με φιέστες, αλληλεγγύη στα λόγια και… 700 εκατ. € απέναντι στην προκλητικότητα Ερντογάν!”

  1. Anti-logos

    Γιατί να μην είναι ευχαριστημένος? Για τους “Μητσοτάκηδες” ολόκληρου του πλανήτη, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ. Σε αυτό το χυδαίο επίπεδο λοιπόν,
    – πήρε ένα σεβαστό ποσό, να το μασουλήσει με την “παρέα” του όπως έκαναν πάντα,
    – έκανε ένα σόου στα σύνορα με τους επικεφαλής (αχυράνθρωπους) των Βρυξελλών,
    – διεγείροντας τα ταπεινότερα εθνικιστικά, ρατσιστικά, έως και φασιστικά ένστικτα κάποιων ομάδων και τρομοκρατώντας με την “μιντιακή χούντα” που τον αγιοποιεί, κρατάει(!) κάποιες υποστηρικτικές δυνάμεις, σε επίπεδο πολιτών.
    ΟΛΑ γι “αυτούς” είναι “χρήμα, επικοινωνία, εξουσία”. Η πιο χυδαία, ανήθικη στάση του “ανθρώπου”(?) στη ζωή.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί