Εσπερίδες για τις ασθένειες της ελιάς σε Μοίρες και Πέραμα

Άλλες δυο εσπερίδες για τις ασθένειες της ελιάς πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή του αγροτικού κόσμου στις Μοίρες Ηρακλείου και στο Πέραμα Ρεθύμνου, στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων που έχουν ξεκινήσει με Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα και το ΓΕΩ.ΤΕ.Ε παράρτημα Κρήτης.

Στις Μοίρες για το θέμα μίλησαν οι Δρ. Δημήτρης Γκούμας από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Δρ. Μανόλης Ροδιτάκης – αντιπρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ  από τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα και ο γεωπόνος Μανόλης Φιλίππου από την ΔΑΟΚ Ηρακλείου. Στο Πέραμα αντίστοιχα ομιλητές ήταν ο γεωπόνος – ερευνητής Μανόλης Μαρκάκης από τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα, ο Δρ. Μανόλης Ροδιτάκης και ο κ. Γεωργουλάκης. 

Συντονιστής και στις δυο εσπερίδες ήταν ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φωτάκης.

Στην Εκδήλωση των Μοιρών συμμετείχαν από την περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης και η περιφερειακή σύμβουλος Πόπη Δασκαλάκη, ενώ παρευρέθηκαν ακόμη ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης και ο Επικεφαλής της πλειοψηφίας στο δήμο Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης. 

Στο Πέραμα συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος  και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Σωπασής, καθώς και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυλοποτάμου Μανόλης Κουγιουμτζής.

Τις εισηγήσεις των ομιλητών ακολούθησε εκτενής διάλογος με τους παραγωγούς και απαντήθηκαν ερωτήσεις πάνω στο κρίσιμο ζήτημα της ελαιοπαραγωγής και της προστασίας της ελιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί