Μηταράκης: Κρατούμενοι όλοι οι νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες

Σε σύσκεψη στη Χίο ο Νότης Μηταράκης αναφερόμενος στη νέα κατάσταση όπως έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από εδώ και στο εξής οι νεοεισερχόμενοι μέσω θαλάσσης Μετανάστες – πρόσφυγες θεωρούνται κρατούμενοι και θα προωθούνται στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Ήδη οι 1000 περίπου που εισήλθαν το διήμερο στα νησιά θα μεταφερθούν με πλοίο εντός τριημέρου.

Στην ηπειρωτική Ελλάδα θα μεταφερθούν από τη Χίο όλοι οι νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι θεωρούνται κρατούμενοι, ενώ παράλληλα όσοι έρχονται στο εξής θα κρατούνται σε κάποιο σημείο προσωρινά και άμεσα θα φεύγουν.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα της Χίου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης  διεμήνησε στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Χίο, τον  κ. Παντελή Μπουγδάνο και τον δήμαρχο κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, κατά την αιφνίδια και εν κρυπτώ άφιξή του στο νησί και την σύσκεψη, παρουσία και εκπροσώπων των τοπικών αρχών, περί τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, 2 Μαρτίου 2020.

Στην σύντομη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, κατά πάσα πιθανότητα σε στρατιωτική εγκατάσταση του νησιού και η οποία διήρκεσε περίπου μισή ώρα, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε την ανάγκη να συνεχισθεί ομαλά η διαδικασία εξέτασης του ασύλου στην ΒΙΑΛ, η οποία ως γνωστόν είναι από χθες αποκλεισμένη.

Κάλεσε τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης να υποβάλουν προτάσεις για την δημιουργία κλειστής δομής, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν η κυβέρνηση παγώνει πλήρως τον σχεδιασμό της για το Αίπος.

Η ΑΥΓΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί