«H κυβέρνηση στηρίζει στο ΝΑΤΟ την Τουρκία και φωνάζει εντός…»

«Ακόμα και τώρα, με την Τουρκία να έχει κηρύξει υβριδικό πόλεμο στη χώρα, ο πρωθυπουργός διστάζει να καλέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της. Θα το κάνουμε εμείς», σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης

Σε δήλωση του ο ευρωβουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζει «Η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα χωρίς εθνική στρατηγική. Δε συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στη χώρα, παρότι αυτό έχει ζητηθεί επίμονα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν απαιτεί την έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Διακινεί ψευδώς ότι άσκησε βέτο στο ΝΑΤΟ για το αίτημα της Τουρκίας αναφορικά με την ενεργοποίηση του άρθρου 4.»

Για να καταλήξει: “Την ίδια στιγμή που η Τουρκία εργαλειοποιεί το προσφυγικό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει τα ελληνικά ακριτικά νησιά σε πεδία μάχης και άσκησης αστυνομικού αυταρχισμού.

Όταν, πριν από έξι μήνες, κατάργησε το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, διαφαινόταν ήδη η πρόθεσή της να μετατρέψει το ζήτημα σε εσωτερικής κατανάλωσης προεκλογικό στρατήγημα.”

Η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτη

Η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα χωρίς εθνική στρατηγική.

Δε συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στη χώρα, παρότι αυτό έχει ζητηθεί επίμονα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν απαιτεί την έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Διακινεί ψευδώς ότι άσκησε βέτο στο ΝΑΤΟ για το αίτημα της Τουρκίας αναφορικά με την ενεργοποίηση του άρθρου 4.

Την ίδια στιγμή που η Τουρκία εργαλειοποιεί το προσφυγικό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει τα ελληνικά ακριτικά νησιά σε πεδία μάχης και άσκησης αστυνομικού αυταρχισμού.

Όταν, πριν από έξι μήνες, κατάργησε το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, διαφαινόταν ήδη η πρόθεσή της να μετατρέψει το ζήτημα σε εσωτερικής κατανάλωσης προεκλογικό στρατήγημα.

Ακόμα και τώρα, με την Τουρκία να έχει κηρύξει υβριδικό πόλεμο στη χώρα, ο πρωθυπουργός διστάζει να καλέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Θα το κάνουμε εμείς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί