Guardian: Εθνικιστής ο Μητσοτάκης, την ίδια ευθύνη με Σαλβίνι και Λεπέν για το μίσος κατά των μεταναστών

Με σκληρή γλώσσα, η Guardian βάζει στον «τοίχο» τα ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα που κατηγορούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ότι ευθύνονται για τη διασπορά του κορονοϊού στην Ευρώπη. Εθνικιστικό κόμμα η ΝΔ.

Το μεγάλο βρετανικό μέσο ενημέρωσης, ανάμεσα στους ηγέτες που τοποθετεί στο «κάδρο» των ευθυνών για το ρατσιστικό μίσος  εκτός από την Γαλλίδα Μαρίν Λεπέν και τον Ιταλό Ματέο Σαλβίνι, βάζει και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης σε ρόλο Όρμπαν: “Δε φταίω που σκοτώνονται οι πρόσφυγες, θα τους κυνηγήσω κι εγώ”!

Μάλιστα, στο κείμενο, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αποκαλείται ως εθνικιστικό: “The Greek nationalist new democracy government…”

«Η εθνικιστική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας της Ελλάδας έχει αναφέρει τον κίνδυνο μόλυνσης από κοροναϊό ως λόγο για να συνεχίσει το αμφισβητούμενο σχέδιο της για την κατασκευή “κλειστών στρατοπέδων” για αιτούντες άσυλο», γράφει χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση, που είναι “μνημείο” της ανεπάρκειας της “πιο ακριβής ανθρωπιστικής αντίδρασης στη ιστορία”, αποτελεί εδώ και καιρό απειλή για την υγεία, την σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων που είναι παγιδευμένοι σε ασφυκτικά γεμάτες δομές με ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης. Ρεπορτάζ της Washington Post αυτή την εβδομάδα μετέδωσε πληροφορίες ότι τα γεύματα για τους διαμένοντες δεν καλύπτουν τις ελάχιστες θερμιδικές απαιτήσεις”.

“Οι μετανάστες δεν διαδίδουν κοροναϊό – αλλά οι εθνικιστές τους κατηγορούν ούτως ή άλλως”, τιτλοφορείται το κείμενο, που αποδίδει ευθύνες σε Σαλβίνι, Μητσοτάκη και Λεπέν. “Τώρα που ο κοροναϊός έρχεται στην Ευρώπη οι εθνικιστές που στρέφονται προς τα δεξιά σπεύδουν να βρουν αποδιοπομπαίους τράγους”, αναφέρει ο συγγραφέας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί