Mε «όρους πολέμου» ο δημόσιος κυβερνητικός λόγος για το προσφυγικό – Πέτσας: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

 «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ότι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας»

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο δημόσιος κυβερνητικός λόγος για το προσφυγικό γίνεται με «όρους πολέμου». Μιλούν για ανθρώπους σα να επρόκειτο για τανκς και πολιορκητικούς κριούς φαινόμενο ιδιαίτερα ανησυχητικό.

«Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μία οργανωμένη, μαζική, παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της και άντεξε, προστατεύοντας τα σύνορά μας και της Ευρώπης» ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας στις δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης για το προσφυγικό.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας» πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας.

«Απετράπησαν περισσότερες από 4.000 παράνομες είσοδοι. Οι 66 που πέρασαν, κρατούνται και δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ευχαριστούν και συγχαίρουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή, δίνοντας πραγματική μάχη. Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας στην ξηρά και στη θάλασσα. Στον Έβρο μεταφέρονται επιπλέον δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού. Στα νησιά ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και από σήμερα επιχειρούν συνολικά 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε σε έντονο ύφος: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Mε «όρους πολέμου» ο δημόσιος κυβερνητικός λόγος για το προσφυγικό – Πέτσας: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί»”

  1. Anti-logos

    ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ……………Μην ….”κάνετε ότι χρειαστεί….”(!) ΕΣΕΙΣ. Καθίστε ήσυχοι, μην κάνετε τίποτα. ΦΤΑΝΟΥΝ τα “καμώματα”, νισάφι…….

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί