Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του στρατοπέδου Μπετεινάκη

Την τελική σύμβαση για την παραχώρηση μέρους του στρατοπέδου Μπετεινάκη,  από το Ταμείο Εθνικής Αμύνης προς τον Δήμο Ηρακλείου, υπέγραψαν το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και ο διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Αμύνης Αντιστράτηγος Αντώνης Κονδύλης. Η υπογραφή  έλαβε χώρα στα γραφεία του Ταμείου στην Αθήνα, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Γιώργου Καραντινού

Πρόκειται για την επισφράγιση της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί τον Απρίλιο του 2019, όταν ο Δήμαρχος και ο τότε Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Αποστολάκης είχαν υπογράψει το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας,  στην Λότζια. 

Η έκταση που παραχωρήθηκε προς αξιοποίηση στον Δήμο είναι περίπου δεκατέσσερα στρέμματα και προορίζεται για την ανέγερση σχολείου, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Καρτερού. Προηγήθηκε μια πολυετής και συστηματική προσπάθεια διεκδίκησης εκ μέρους του Δήμου, αρχικά έξι στρεμμάτων και εν συνεχεία δεκατεσσάρων και μάλιστα στο σημείο που είχαν υποδείξει οι κάτοικοι  ως το καταλληλότερο για την κατασκευή του νέου σχολείου.

Μετά την υπογραφή ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η μακροχρόνια όσο και δύσκολη διεκδίκηση του  Δήμου Ηρακλείου και των κατοίκων του Καρτερού ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνεισέφεραν διαχρονικά, τόσο από πλευράς Δήμου, όσο και από πλευράς Υπουργείου και Ταμείου Εθνικής Αμύνης, καθώς και όσους βοήθησαν  για να φτάσουμε σε αυτήν την αίσια έκβαση. 

Το καθήκον μας από εδώ και εμπρός είναι να εργαστούμε μεθοδικά ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του σχολείου όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 

Σε κάθε περίπτωση, δεσμευόμαστε ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα εξακολουθήσει να διεκδικεί ό,τι κρίνει αναγκαίο για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί