Βιαστική αποχώρηση Κικίλια στην ενημέρωση για τον κορονοϊό – Δεν απάντησε σε ερωτήσεις

Δυσαρέσκεια από την ασεβή στάση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προς τους δημοσιογράφους

Χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους αποχώρησε από την ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκαλώντας έτσι την αντίδραση των δημοσιογράφων που καλύπτουν το σχετικό ρεπορτάζ.

Ο Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε μαζί με τον επικαφαλής του ΕΟΔΥ Δημήτρη Τσιόρδα για να γίνουν ανακοινώσεις που αφορούσαν κυρίως στο θέμα της ακύρωσης όλων των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό και στα μέτρα προφύλαξης που απαιτούνται ούτως ώστε να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες από τον κορονοϊό.

Όπως μεταδίδει το Κουτί Πανδώρας, η ενημέρωση είχε διάρκεια μικρότερη των 10 λεπτών, όμως ο κ. Κικίλιας αποχώρησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις. Απάντησε μάλιστα αρνητικά στο σχετικό αίτημα του δημοσιογράφου Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τουλάχιστον μία ερώτηση, καθώς όπως είπε κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο «και όπως ξέρετε είμαι δίκαιος άνθρωπος».

Ευλόγως, κατά τη βιαστική αποχώρηση του υπουργού οι δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καθώς όπως του επεσήμαναν, αυτές τις ανακοινώσεις θα μπορούσε να τις είχε στείλει και γραπτά, εφόσον δεν είχε καμία πρόθεση να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Στην ενημέρωση δεν έμεινε ούτε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, καθώς όπως είπε ο κ. Κικίλιας, και εκείνος θα συμμετείχε σε σχετική σύσκεψη.

Όπως είναι φυσικό, η ασεβής στάση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προς τους δημοσιογράφους, και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη και κρίσιμη συγκυρία, προκαλεί οπωσδήποτε δυσαρέσκεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί