Το οπτικοακουστικό υλικό με μαχητές του Iσλαμικού Kράτους που «καίει» τον Ερντογάν (Βίντεο & φωτο)

Φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό που διέρρευσε στον ξένο Τύπο λίγο πριν την μεγάλη, αιματηρή επίθεση που δέχθηκε ο τουρκικός στρατός στο Ιντλίμπ, έχει φέρει σε δύσκολη θέση την τουρκική πλευρά.

Λίγο πριν την μεγάλη επίθεση, φωτογραφίες δείχνουν πολεμιστές που φέρουν την σημαία και τα σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους να προωθούνται στο εσωτερικό του Ιντλίμπ με οχήματα και πολεμοφόδια που παρέχει η Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον αντιπολιτευόμενο τουρκικό τύπο, ώρες πριν την αιματηρή επίθεση που δέχθηκαν τα τουρκικά στρατεύματα, το Πρακτορείο Ανατολίας της Τουρκίας έδωσε αρχικά στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες, και στην συνέχεια τις απέσυρε.

Την ίδια ώρα, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν νέα βίντεο που δείχνουν τουρκικές δυνάμεις να στοχεύουν μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό του Ιντλίμπ. Η ρωσική πλευρά ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ρωσικά μαχητικά, τύπου Sukhoi. Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, τα ρωσικά μαχητικά κατάφεραν να αποφύγουν τα πυρά, χάρη στην εμπειρία και στις ικανότητες των πιλότων.

Η Τουρκία αρνείται τις κατηγορίες που δέχεται και ισχυρίζεται ότι στο Ιντλίμπ κινείται με βάση την αρχή της αυτοάμυνας και ότι επιχειρεί να εμποδίσει την παραβίαση των προηγούμενων συνθηκών του Σότσι και της Αστάνα.Η Μόσχα απαντά στην Άγκυρα τονίζοντας ότι η πλευρά, η οποία δεν συμμορφώνεται με τις πρόνοιες των προαναφερόμενων συνθηκών είναι η Τουρκία και όχι καμία άλλη πλευρά.

 Καθημερινή Κύπρου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί