Σύσκεψη στο Μαξίμου: Σε άλλο μήκος κύματος η ανακοίνωση των δημάρχων των νησιών

«Μεταφέραμε για ακόμα μια φορά, σταθερά τις αποφάσεις των δημοτικών μας συμβουλίων, καθώς και του περιφερειακού συμβουλίου, με κοινή συναντίληψη την εξεύρεση ρεαλιστικής λύσης»

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινείται η ανακοίνωση των δημάρχων που συναντήθηκαν σήμερα με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου. Εκτός από τις πολύ πιο επιφυλακτικές διατυπώσεις των δημάρχων – που οι περισσότεροι μάλιστα εκλέχθηκαν με έμμεση ή άμεση στήριξη της ΝΔ -, δεν επαναλαμβάνεται καν η διατύπωση της ανακοίνωσης του Μαξίμου ότι «τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δημάρχων:

«Μετά από πολύωρη και αναλυτική συζήτηση με τον κ. πρωθυπουργό σε πολύ καλό κλίμα, έγινε ένας γόνιμος διάλογος για το κρίσιμο θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος που απασχολεί και ταλαιπωρεί τα νησιά μας.

Μεταφέραμε τις αγωνίες μας για όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, καθώς επίσης και τα τελευταία γεγονότα.

Μεταφέραμε για ακόμα μια φορά, σταθερά τις αποφάσεις των δημοτικών μας συμβουλίων, καθώς και του περιφερειακού συμβουλίου, με κοινή συναντίληψη την εξεύρεση ρεαλιστικής λύσης.

Ο κ. πρωθυπουργός, αφού άκουσε προσεκτικά όλα τα παραπάνω, μας ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί τα νησιά μας για ανακοινώσεις, ξεκινώντας άμεσα, από τη Σάμο».

Mε πληροφορίες από astraparis.gr

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί