Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ζητάει την άμεση επαναλειτουργία του ΚΔΑΥ Ηρακλείου

Ψήφισμα με το οποίο ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ζητάει από τους αρμόδιους φορείς την άμεση επαναλειτουργία του ΚΔΑΥ Ηρακλείου και την αναβάθμιση-εκσυγχρονισμό των υποδομών του ενώ παράλληλα εκφράζει την υποστήριξη του στα αιτήματα των εργαζομένων του ΚΔΑΥ Ηρακλείου για διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους κεκτημένων, έλαβε κατά την τελευταία συνεδρίαση του – την Τετάρτη 26/2/20202 – το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, με την υπ. αρ. 12/2020 ομόφωνη απόφαση του. 

Όπως επισημαίνεται στην ανωτέρω απόφαση «από τη μη λειτουργία του ΚΔΑΥ, έχει δημιουργηθεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας όσο και στους άλλους Δήμους της Ανατολικής Κρήτης, η οποία έχει ως συνέπεια να έχει σταματήσει ουσιαστικά η ανακύκλωση των απορριμμάτων» και ταυτόχρονα επισημαίνει την ανάγκη:

(α) να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες τόσο από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), η οποία διαχειρίζεται το ΚΔΑΥ, όσο και από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) που αποτελεί τον εποπτεύοντα φορέα της Ε.Ε.Α.Α., προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους και το εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει άμεσα και 

(β) να προχωρήσει από τον ΕΣΔΑΚ η μελέτη για την αναβάθμισή των υποδομών του ΚΔΑΥ.

Δείτε επίσης: Άδικα ανακυκλώνουν οι πολίτες του Ηρακλείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί