Μήνυση από 19 δικηγόρους για την βία των ΜΑΤ στη Μυτιλήνη

«Είναι πρωτόγνωρα και απαράδεκτα πράγματα που δεν μπορεί να συμβαίνουν σε μία ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία» ανέφερε ο ένας εκ των δικηγόρων που κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά της βίας των ΜΑΤ

Υπήρξαν απρόκλητες επιθέσεις, απόπειρες βαριάς σωματικής βλάβης και εμπρησμοί σε δάση με χημικά δήλωσε ο δικηγόρος Στρατής Πέτρου για τα άνευ προηγουμένου επεισόδια και την απρόκλητη αστυνομική βία από τους άνδρες των ΜΑΤ τις τελευταίες ημέρες στη Λέσβο.

Μιλώντας στο «Κόκκινο» για την μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσαν συνολικά 19 δικηγόροι από την πόλη της Μυτιλήνης, έκανε λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις που βίωσε το νησί.

«Ο νομικός κόσμος θα πρέπει να δείχνει μία ευαισθησία για όλα αυτά τα ζητήματα. Θεωρούμε ότι είμαστε ταγμένοι και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών και για την τήρηση της νομιμότητας. Υπήρξαν κάποιες συμπεριφορές από όργανα της πολιτείας που είναι κατάφωρα εγκληματικές» σημείωσε ο Στ. Πέτρου.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για απρόκλητες επιθέσεις, απόπειρες βαριάς σωματικής βλάβης και εμπρησμούς σε δάσος με χημικά. Μάλιστα, όπως είπε, τα ΜΑΤ αντί να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά έριχναν νερό με αίαντα στον κόσμο που προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά.

«Είναι πρωτόγνωρα και απαράδεκτα πράγματα που δεν μπορεί να συμβαίνουν σε μία ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία» υπογράμμισε. Όπως είπε, η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στην εισαγγελία της Μυτιλήνης και είναι κατά παντός υπευθύνου.

«Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι θα μπει στο αρχείο η υπόθεση, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις εισαγγελικές αρχές. Θεωρώ δεδομένο ότι θα πράξουν το καθήκον τους στο ακέραιο» ανέφερε ο Στρατής Πέτρου.

Σχετικά με την πρωτοβουλία που ανέλαβαν, σημείωσε ότι απηχεί τους δικηγόρους που την υπογράφουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι «οι υπόλοιποι συνάδελφοι ή το συλλογικό όργανο δεν υιοθετούν τις ακρότητες των δυνάμεων καταστολής. Πήραμε την πρωτοβουλία κάποιοι δικηγόροι που είμαστε από όλο το πολιτικό φάσμα. Δε λειτουργήσαμε κόντρα στα πιστεύω των υπόλοιπων συναδέλφων» εξήγησε.

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί