Η… Βουγιουκλάκη, η κυβέρνηση και η ντροπιαστική σιωπή!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα δεν ήξερα τι να πρωτοθαυμάσω! Τον κυβερνητικό τσαμπουκά στα ακριτικά νησιά μας με τις ορδές των δυνάμεων καταστολής να παρελαύνουν λες και βρισκόμασταν στο Γράμμο και το Βίτσι το …1949 ή τα γελοία ΜΜΕ, τα οποία την ώρα που είχαν βγει τα όπλα στη Λέσβο και τη Χίο μετέδιδαν «έκτακτα» δελτία από το συγγενικό περιβάλλον του Κώστα Βουτσά!

Δυστυχώς – και το έχουμε πει πολλάκις- ο ευτελισμός πλέον είναι τέτοιος και τόσος ώστε απογοητεύεσαι πλήρως. Και αν στο « ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο» οι Έλληνες διασκέδαζαν με τα νάζια της αλησμόνητης Αλίκης ως «Λίζας Παπασταύρου» που ανέλαβε να ισιώσει ο γοητευτικός Δημήτρης Παπαμιχαήλ ως «Πάνος Φλωράς» με χαστούκια που έγιναν θεσμός στο Ιδιωτικό σχολείο με τα κακομαθημένα πλουσιοκόριτσα, σήμερα οι Έλληνες δε διασκεδάζουν καθόλου να αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως … «Ρουβίκωνες» ή αναρχικοί στο σύνολό τους.

Με πολλή μαγκιά και φόρα θέλει να χαϊδέψει τα αυτιά της γραμμής «νόμος και τάξη», αλλά καλό θα ήταν να σοβαρευτεί πριν αρχίσουμε να τρώμε τις σάρκες μας.  Και μέσα στο παραλήρημα της απόβασης στα ακριτικά μας νησιά, όπου άρχισαν να κυνηγούν σαν χουλιγκάνους τους ακρίτες μας, τα συστημικά ΜΜΕ θύμιζαν άλλες εποχές και άλλες περιόδους που νομίζαμε ότι παρήλθαν οριστικά.

Όσο κι αν προσπαθήσει κάποιος να ψυχολογήσει τις κυβερνητικές επιλογές αυτό το διήμερο δεν μπορεί να βρει καμιά δικαιολογία όσο καλόπιστος κι αν είναι. Πρακτικές ακατανόητες που ούτε η Βενεζουέλα του Μαδούρο –που τόσο πολέμησε ο πρωθυπουργός- δεν εφάρμοσε ή μήπως το συζήτησε με τον … Γκουαϊδό που είναι … «μεταρρυθμιστής δημοκράτης» και φιλαράκι του;

Η πολιτική πάνω απ’ όλα, ακόμα και από ιδεοληψίες –που επίσης κατακεραύνωνε η κυβέρνηση- αλλά και συμφέροντα –που πανάθεμά τα είναι πολλά-  πρέπει να ασκείται με στοιχειώδη έστω σύνεση και σοβαρότητα. Καλά τα «επικοινωνιακά» τρικ, αλλά όσα κανάλια ή «φυλλάδες» κι αν ελέγχεις  δεν πας και πολύ μακριά!

Ως κατακλείδα πάντως να θεωρώ μεγάλη ΝΤΡΟΠΗ για τη δημοσιογραφία αυτό που επέλεξε ως στάση το διήμερο «της Βουγιουκλάκη» και δυστυχώς και τα τοπικά μέσα επέδειξαν εντελώς απαράδεκτη στάση παριστάνοντας τα «κουνέλια»…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί