Τρία τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα

Τρία είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα. Το δεύτερο είναι ο γιος της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη και το τρίτο κρούσμα είναι μία γυναίκα στην Αθήνα.  

Το δεύτερο κρούσμα κοροναΐου επιβεβαιώθηκε στη Θεσσαλονίκη και πρόκειται για τον γιο της 38χρονης που νοσηλεύεται από χθες στο ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες είχε πάει κανονικά σχολείο. 

Δείτε ακόμη: Θετικό στον κορονοϊό και το παιδί της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για το παιδί της 38χρονης είχε πάει κανονικά την Δευτέρα και την Τρίτη στο σχολείο του και μόνο την Τετάρτη έμεινε σπίτι. Σήμερα ούτω ή άλλως το σχολείο του παρέμεινε κλειστό για προληπτικούς λόγους.  

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου και η μητέρα του είναι σε απομόνωση. Όπως έχει γίνει γνωστό είναι σε καλή κατάσταση και παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα όπως και η μητέρα του.   

Το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παρέμεινε σήμερα κλειστό με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για προληπτικούς λόγους όπως αναφέρθηκε στην σχετική ανακοίνωση.  

Η 38χρονη επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ από το Μιλάνο όπου είχε μεταβεί για επαγγελματικές υποχρεώσεις και την Δευτέρα άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα συμπτώματα του κοροναϊού.

  Χθες έγινε η ιχνηλάτηση των επαφών της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα και μέχρι τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Άμεσα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία. Όλοι οι παραπάνω τίθενται σε επιτήρηση έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών, ενώ δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.  

Σημειώνεται πως έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. 

Δείτε επίσης:

Ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί