Με επεισόδια αποχώρησαν τα ΜΑΤ από τη Χίο: Γκλομπιές και δακρυγόνα σε πολίτες

Μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες από συγκεντρωμένους πολίτες, αλλά και με επεισόδια αποχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης από το λιμάνι των Μεστών της Χίου οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Στο λιμάνι βρίσκονταν 14 κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ, φορώντας πολιτικά ρούχα, περιμένοντας την άφιξη του πλοίου για την αποχώρησή τους από το νησί της Χίου.

Σύμφωνα με το alithia.gr κάτοικοι που τους περίμεναν εκεί άρχισαν να τους βρίζουν με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ, μην υπακούοντας στις εντολές των επικεφαλής τους, πήραν κράνη, γκλομπς και δακρυγόνα και επτέθηκαν ανεξέλεγκτα κατά των πάντων.

Προπηλάκισαν ακόμη και άνδρες του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονταν εκεί για να διευκολύνουν την αποχώρησή τους.

Άρχισαν να κυνηγούν κόσμο ακόμη και πάνω στα υψώματα, προκάλεσαν πυρκαγιά πίσω από τον λιμενικό σταθμό των Μεστών θυμίζοντας κοινούς τραμπούκους και όχι επαγγελματίες αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το alithia.gr, πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση έξω από το αστυνομικό τμήμα του νησιού με αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι οι 6 συλληφθέντες για τα επεισόδια της Τετάρτης στο Αίπος και στο Ερύθα.

«Τα ΜΑΤ που προκάλεσαν τις ζημιές φεύγουν και τα παιδιά μας που αντιστάθηκαν είναι κρατούμενοι», ανέφεραν πολίτες.

Δείτε ακόμη: Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και τραυματισμός πολιτών της Χίου – Αντρας των ΜΑΤ σπάει τζάμι αυτοκινήτου στη Λέσβο (βίντεο & φωτο)

Απίστευτη βία των ΜΑΤ στη Χίο: Χτυπούν αλύπητα γυναίκες, βρίζουν και προκαλούν (βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί