Δύο ψηφίσματα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Αποφάσεις για δύο ψηφίσματα έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας.

Συγκεκριμένα,

Ψήφισμα με το οποίο αποφασίστηκε η κήρυξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε κατάσταση κλιματικής και περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης, έλαβε κατά την τελευταία συνεδρίαση του – την Τετάρτη 26/2/20202 – το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, με την υπ. αρ.11/2020 ομόφωνη απόφαση του, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλει να αποτελέσει βασικό συντελεστή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης και στην επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έρχεται σε συνέχεια σχετικού ψηφίσματος που έλαβε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 28 Νοεμβρίου 2019, με το οποίο κήρυξε την Ευρώπη σε κατάσταση Κλιματικής και Περιβαλλοντικής Έκτακτης Ανάγκης και κάλεσε την Επιτροπή, τα κράτη-μέλη και όλους τους παγκόσμιους παράγοντες να λάβουν επειγόντως τα μέτρα που απαιτούνται για την καταπολέμηση και τον περιορισμό αυτής της απειλής, πριν να είναι πολύ αργά.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης «ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, με τον ιδιαίτερο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια, μεταξύ άλλων και με τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου Καστελλίου, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό παράδειγμα καλής πρακτικής στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο».

Επίσης, ψήφισμα με το οποίο ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στηρίζει το θεσμό των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, έλαβε κατά την τελευταία συνεδρίαση του – την Τετάρτη 26/2/20202 – το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, με την υπ. αρ. 10/2020 ομόφωνη απόφαση του, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που παρέχουν οι εν λόγω δομές στις ωφελούμενες μητέρες, άνεργες ή εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, με στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους. 

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας, στην ως άνω απόφαση του, επισημαίνει την ανάγκη για:  

  1. μόνιμες δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους, 
  2. εξασφαλισμένη και σταθερή χρηματοδότηση των ανωτέρω δομών με πλήρη κάλυψη του λειτουργικού τους κόστους από τον κρατικό προϋπολογισμό,  
  3. μόνιμες θέσεις εργασίας για το ήδη υπάρχον προσωπικό των δομών που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων ή των νομικών προσώπων αυτών. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί