Στην Ισπανία για το έργο Dimas εκπαιδευτικοί από την Κρήτη

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Κρήτης στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+, συμμετέχει  στο έργο Dimas (Digital Marketing in upper secondary education) ως εταίρος. Το πρόγραμμα DimasProject απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με κύριο στόχο την απόκτηση νέων δεξιοτήτων στο ηλεκτρονικό επιχειρείν και το ψηφιακό μάρκετινγκ. Οι εκπαιδευτικοί  εκπαιδεύονται στην εκπόνηση εργασιών εφαρμόζοντας συνεργατικές και καινοτόμους μεθόδους με τη χρήση χαρτοφυλακίου(eportfolio) και οι μαθητές ενθαρρύνονται στην επίλυση προβλημάτων βασισμένα σε σενάρια της αληθινής ζωής.

Από τις 19 έως 21 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας ομαδική εκπαίδευση των εταίρων σε ψηφιακά εργαλεία στην δημιουργία μιας συνεργατικής και καινοτόμου μεθοδολογίας με την χρήση ηλεκτρονικού χαρτοφυλακίου. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου έγινε η παρουσίαση του e-portfolio ως εργαλείου για την εισαγωγή και προώθηση καινοτόμων μεθοδολογιών μάθησης: εξατομικευμένη μάθηση, διά βίου μάθηση, εκπαιδευτική αξιολόγηση, πρακτικές συνεργασίας, εκτίμηση αρμοδιοτήτων κλπ όπως και οι δυνατότητές του στην αξιοποίηση των επιτευγμάτων στην αγορά εργασίας.

Μαζί με την Π.Δ.Ε. Κρήτης συμμετείχαν το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου και το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης. Συντονιστής του έργου είναι η MyDocumenta – Documenta Creaciones Multimedia Avanzadas και συμμετέχουν, ως εταίροι, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, Colegio Mas Camarena, Hälsinglands Utbildningsförbund, Ies Dos Mares.

Δικτυακός τόπος: http://dimasproject.eu/

Facebook page: https://www.facebook.com/Dimasproject-103644491077776/

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί