Μπήκαν μέσα σε στρατόπεδο οι κάτοικοι της Λέσβου προκειμένου να διώξουν τα ΜΑΤ (βίντεο & φωτο)

Έσπασαν την πύλη και και μπήκαν μέσα στο στρατόπεδο Κυριαζή στην Παγανή οι κάτοικοι της Λέσβου προκειμένου να διώξουν τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται τις τελευταίες ώρες εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτό.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους κατοίκους και οχυρώθηκαν και πάλι μέσα στο στρατόπεδο. Στο σημείο σπεύδει το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. Αίαντας. 

Photo: Εύη Κατσακιώρη

Τις τελευταίες ώρες δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν εγκλωβισμένες στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή Παγανή, ενώ πλήθος κόσμου παραμένει έξω από αυτό. Όλα τα βλέμματα φαίνεται πως στρέφονται πλέον στην επόμενη ημέρα και το τι θα αποφέρει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάσταση αυτή τη στιγμή φαίνεται πως αποκλιμακώνεται στις υπόλοιπες περιοχές, αφού οι δυνάμεις των ΜΑΤ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento έχουν αποχωρήσει από τα κύρια μέτωπα, ειδικά αυτό στο Διαβολόρεμα. Μέτωπα στα οποία τις τελευταίες ώρες σημειώθηκε έντονη αστυνομική καταστολή, αφού εκτός από μάχες σώμα με σώμα και ρίψη πολλών χημικών οι αστυνομικοί, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων φέρονται ακόμη και να πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες.

Δείτε: Όπισθεν ολοταχώς: Η κυβέρνηση αποσύρει «κάποιες» διμοιρίες ΜΑΤ από τα νησιά

Δεκάδες είναι οι πολίτες που έχουν τραυματιστεί από τα γενικευμένα επεισόδια στο νησί με την αστυνομία κάνει λόγο για 43 τραυματίες αστυνομικούς. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων γίνεται σε μόνιμη βάση εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα πολλοί από τους κατοίκους να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. 

Από το πρωί τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο Διαβολόρεμα. Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν κάνει μπλόκο στην περιοχή των Λάμπου Μύλων απαγορεύοντας στους οδηγούς από Μυτιλήνη να πάνε προς την Καλλονή.

Παράλληλα πλήθος κόσμους είχε συγκεντρωθεί το πρωί στην πλατεία Σαπφούς μετά το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου ενάντια στις αυθαιρεσίες των ΜΑΤ.

Κλειστές οι επιχειρήσεις

Οι καταστηματάρχες στη Μυτιλήνη έβαλαν μαζικά λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για τα πρωτοφανή επεισόδια που συμβαίνουν επί 48ωρου βάσης, με τη συνεχή ρίψη δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού.

Photo: Εύη Κατσακιώρη

Ένταση και στη Χίο

Ιδιαίτερα τεταμένο είναι το κλίμα και στη Χίο μεταξύ κατοίκων και ανδρών των ΜΑΤ. Πολίτες μπήκαν στα δωμάτια του ξενοδοχείου που διαμένουν οι άνδρες των ΜΑΤ και τους επιτέθηκαν.

Δείτε: Χίος: «Ντου» κατοίκων στους άνδρες των ΜΑΤ μέσα στο ξενοδοχείο που μένουν (Βίντεο)

Σύμφωνα με το politischios.gr στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Αστυνομικοί των ΜΑΤ μετά από συμπλοκές που σημειώθηκαν με κατοίκους της Χίου στην περιοχή του Καρφά.

Οι συμπλοκές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των κατοίκων στο ξενοδοχείο που φιλοξενεί τα στελέχη των ΜΑΤ.

Οι κάτοικοι της Χίου συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην προκυμαία και από εκεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου καθώς και στα ξενοδοχεία που φιλοξενούνται οι διμοιρίες.

Η συντονιστική επιτροπή προέτρεψε τους επαγγελματίες, αφενός να μη συνεργαστούν με την κυβέρνηση, αφετέρου να μην προμηθεύουν τα ΜΑΤ με αγαθά πρώτης ανάγκης. 

documentonews.gr, politischios.gr

Δείτε επίσης:

Η Ελλάς του Μητσοτάκη, σιδερόφραχτη απέναντι στην ελπίδα

Απίστευτη βία των ΜΑΤ στη Χίο: Χτυπούν αλύπητα γυναίκες, βρίζουν και προκαλούν (βίντεο)

Και τα ΜΜΕ, που ψοφάνε για φασαρίες, σιώπησαν…

Μια ακόμα απάτη Μητσοτάκη: Τα fake στους νησιώτες για το προσφυγικό που έγιναν βία και αυταρχισμός (βίντεο)

 «Νόμος και Τάξη» και στο προσφυγικό: Συνεχίζονται τα επεισόδια σε Λέσβο και Χίο – Πετροπόλεμος, μολότοφ και ρουκέτες (Βίντεο & φωτο)

Συνεχίζεται η σκληρή αστυνομική καταστολή εναντίον κατοίκων σε Λέσβο και Χίο (βίντεο)

«Εμείς φταίμε που τους ψηφίσαμε, αυτό είναι Χούντα!»: Διπλή απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ σε κατοίκους της Λέσβου

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί