«Μαύρο» στις ειδήσεις από το Β. Αιγαίο φέρεται να έχει επιβάλει η διοίκηση της ΕΡΤ

Καταγγέλλουν λογοκρισία

Τις υποψίες για κεντρική, άνωθεν γραμμή στον τρόπο (μη) κάλυψης της εισβολής των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο από την ΕΡΤ – είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τα νησιά «καίγονταν» η ΕΡΤ είχε πολύ «χλιαρές» και υποβαθμισμένες αναφορές – έρχονται να ενισχύσουν καταγγελίες, ότι τις τελευταίες ώρες οι δημοσιογράφοι των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ δεν μπορούν να ανεβάσουν καμία απολύτως είδηση.

Δείτε επίσης: Και τα ΜΜΕ, που ψοφάνε για φασαρίες, σιώπησαν…

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έχει κοπεί η εντολή «publish» (σσ. «δημοσίευση») με την οποία οι συντάκτες αναρτούν τα θέματα και στην θέση της μπήκε η εντολή… «υποβολή για έλεγχο».

Η εντολή αυτή αφορά όλους τους περιφερειακούς σταθμούς της κρατικής τηλεόρασης.

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες, αφορμή για αυτήν την άγρια λογοκρισία αποτέλεσε η εύλογη άρνηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ στην Μυτιλήνη να υπακούσει στην απαίτηση της διοίκησης να «κατεβάσει» είδηση που είχε δημοσιεύσει, επειδή προφανώς περιέγραφε τα γεγονότα όπως ακριβώς είχαν.

‘Ετσι, το δημοσίευμα «κατέβηκε» κεντρικά και στη θέση μπήκε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου. Λίγο αργότερα, το «μπλόκο» στην ανάρτηση ειδήσεων γενικεύτηκε.

Να σημειωθεί, πως λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης, ξαφνικά, η πρόσβαση στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ Αιγαίου (voreioaigaio.ert.gr) μπλοκαρίστηκε, με τον χρήστη που ήθελε να μπει στην σελίδα να βλέπει την ένδειξη «403 Forbidden».

Η ένδειξη αυτή σημαίνει πως η ιστοσελίδα δεν αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα, αλλά απαγορεύεται η πρόσβαση σε αυτήν.

Λίγα λεπτά αργότερα, η ένδειξη αντικαταστάθηκε από το «Error 520», το οποίο είχε «παγώσει» την πρώτη σελίδα του ιστότοπου σε αναρτήσεις μέχρι και τις 8.40 το πρωί! 

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί