“Το αριστούργημά μου” από την Κινηματογραφική Ομάδα Εκπαιδευτικού Ομίλου – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης Ηρακλείου

    Η Κινηματογραφική Ομάδα Εκπαιδευτικού Ομίλου – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης Ηρακλείου καλεί την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου  και ώρα 20.30 στην προβολή της ταινίας “Το αριστούργημά μου” που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Μ.Καρέλλης” (Ανδρόγεω, 2ος όροφος). Η είσοδος είναι ελεύθερη

Υπόθεση:  Ο Αρτούρο Σίλβα, διαπρεπής Αργεντινός γκαλερίστας, επιρρεπής στην ευμάρεια και την ευζωία, διατηρεί μακρόχρονη φιλία με τον sui generis συμπατριώτη του – πάλαι ποτέ επιφανή ζωγράφο Ρένζο Νέρβι – ο οποίος, σε αντίθεση με τον φίλο του, ζωγραφίζει και ζει αντικομφορμιστικά, περιφρονώντας τις ανέσεις, το χρήμα, τις καλλιτεχνικές τάσεις της εποχής και σ’ ένα βαθμό τους ανθρώπους.
    Καθώς ο Νέρβι γίνεται όλο και πιο δύστροπος, αρνούμενος πεισματικά να υποταχτεί στην πιο υποτυπώδη, έστω, λογική εκσυγχρονισμού και τη συνεπαγόμενη εμπορευματοποίηση της τέχνης του, η σχέση των δύο αντρών δοκιμάζεται σκληρά, μέχρι τη στιγμή που μια μοιραία σύγκρουση ανατρέπει άρδην τα δεδομένα, όχι μόνο για τους δύο φίλους.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος-Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης είναι μια 
συλλογικότητα που δραστηριοποιείται και αγωνίζεται στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων εδώ και 30 χρόνια. Η πρωτοβουλία των κινηματογραφικών προβολών από φίλους και μέλη του εκπαιδευτικού ομίλου εκφράζει τη βούλησή μας να συμμετέχουμε ενεργά στο δημόσιο διάλογο και να ευαισθητοποιούμε σταθερά την κοινή γνώμη της πόλης μας για τα διάφορα ζητήματα των ημερών μας”.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί