Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ανοικτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Νίθαυρι Αμαρίου με τον Α. Ξανθό

Με συμμετοχή μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/2/2020 στη Νίθαυρι του Δήμου Αμαρίου η ανοικτή συνέλευση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμαρίου με ομιλητή τον Βουλευτή Ρεθύμνου και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό.

Στην εισήγηση του ο Α. Ξανθός τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε περίοδο προγραμματικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης με άνοιγμα στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες και ότι για πρώτη φορά κόμμα που κυβέρνησε την χώρα, προχωρά σε δημόσιο και ειλικρινή απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας που πρόκειται να συζητηθεί στην πορεία προς το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον ερχόμενο Μάιο.

Για το θέμα των σκανδάλων στην Υγεία και τις εξελίξεις στην προανακριτική ανέφερε:

«Υπάρχει μία προσπάθεια πλήρους απαξίωσης της Δικαιοσύνης και της διαδικασίας του θεσμού των προστατευόμενων μαρτύρων με στόχο να αντιστραφεί η πραγματικότητα δήλωσε ο Α. Ξανθός, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, διερευνήθηκε το μεγάλο «πάρτι» στην υγεία και τέθηκαν διαφανείς κανόνες». Τα υπόλοιπα, σημείωσε ο πρώην υπουργός, θα τα βρει η Δικαιοσύνη η οποία θα αποδώσει ποινικές ευθύνες, γιατί οι πολιτικές, όπως τόνισε είναι δεδομένες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τέθηκαν κανόνες διαφάνειας και ελέγχου που θωράκισαν το σύστημα απέναντι σε στρεβλώσεις και παθογένειες οι οποίες καθόριζαν τη λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς και δημιουργούσαν τη δυνατότητα ιδιοτελών συμπεριφορών και φαινομένων διαφθοράς.

Ο Α. Ξανθός αναφέρθηκε στο θέμα της ιδιαίτερα μειωμένης ελαιοπαραγωγής και της δίκαιης διεκδίκησης αποζημίωσης από τους ελαιοπαραγωγούς και καυτηρίασε την αδιαφορία της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί να διαθέσει 50 εκατ. ευρώ, μέσω του μηχανισμού de minimis, και ζητούσε τρόπο χρήσης άλλων 60 εκατ. ευρώ βάσει της πρότασης που θα προέκρινε ο πρ. Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ. Συνολικά θα διέθετε για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών 110 εκατ. ευρώ.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Α. Ξανθός κάλεσε τους πολίτες του Αμαρίου να ενεργοποιηθούν για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων, αλλά και των προβλημάτων και των αναγκών της περιοχής, συμβάλλοντας στην ανάδειξη εναλλακτικών λύσεων με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη συνέργεια της γεωργίας και της κτηνοτροφίας με τον τουρισμό και την ευημερία των ανθρώπων της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί