Π. Πολάκης: Δεν θα κάνουμε τυμβωρυχία και τοξική αντιπολίτευση με τον κορωνοϊό

«Δεν χρειάζεται πανικός από τον κόσμο αλλά απλά τα μέτρα ατομικής υγιεινής και αποφυγής επαφής που περιγράφονται στις οδηγίες που έχει εκδώσει το Υπουργείο Υγείας επανειλημμένα για αντίστοιχες επιδημίες όπως της γρίπης! Δεν υπάρχει εμβόλιο, στους κοροναϊούς οφείλεται κάθε χρόνο το 15-20% των αναπνευστικών λοιμώξεων της χειμερινής περιόδου»

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Πολάκη, πρ. αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για τον κορωνοϊό:

Επειδή βλέπω από δημοσιεύματα και από το διαδίκτυο να υποβόσκει, να καλλιεργείται και να μεγαλώνει μια ανησυχία (για να μην πω κάτι βαρύτερο) για την επιδημία του κοροναϊού που ξεκίνησε από την Κίνα, νιώθω  την ανάγκη να πω τα εξής:

1.Η επέκταση της επιδημίας του κοροναϊού είναι λογικό πως σύντομα θα χτυπήσει την πόρτα και της Ελλάδας. Έτσι γίνεται με τις επιδημίες από στελέχη ιών με ισχυρή λοιμογόνο δύναμη.

2.Δεν χρειάζεται πανικός από τον κόσμο αλλά απλά τα μέτρα ατομικής υγιεινής και αποφυγής επαφής που περιγράφονται στις οδηγίες που έχει εκδώσει το Υπουργείο Υγείας επανειλημμένα για αντίστοιχες επιδημίες όπως της γρίπης! Δεν υπάρχει εμβόλιο, στους κοροναϊούς οφείλεται κάθε χρόνο το 15-20% των αναπνευστικών λοιμώξεων της χειμερινής περιόδου.

3.Κίνδυνο διατρέχουν οι ευπαθείς ομάδες οι ίδιες που κινδυνεύουν από την επιδημία της γρίπης!

4.Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να συντονίσει τους εμπλεκόμενους φορείς από τις πύλες εισόδου, μέχρι τα νοσοκομεία. Εμείς τυμβωρυχία και τοξική αντιπολίτευση δεν θα κάνουμε, θα ελέγχουμε όμως την ετοιμότητα και προετοιμασία, την επάρκεια των μέσων και υποδομών  με βάση της προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας.

5.Τέλος επειδή εμείς δεν είμαστε ίδιοι, όπου χρειαστεί θα βοηθήσουμε με κάθε δυνατότητα που έχουμε πολιτική, οργανωτική, συνδικαλιστική, επιστημονική.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί